Hogeschool Leiden onderneemt

Wat ga jij ondernemen bij Hogeschool Leiden?

Voor een commercieel econoom is ondernemerschap één van de belangrijkste competenties. Dat zie je terug in ons onderwijsprogramma; in onze lessen, projecten en minoren (keuzevakken), maar ook in de stageopdrachten en de andere mogelijkheden om jouw cv te versterken.

De arbeidsmarkt verandert, ons onderwijs verandert mee

De arbeidsmarkt verandert. Naast kennis verwacht een werkgever steeds meer dat jij bruikbare ervaring meeneemt en dat je het lef hebt om die ervaring in de praktijk te brengen. Daarnaast groeit ook het aantal zzp’ers en komen er dagelijks nieuwe start-ups die vernieuwende producten en diensten op de markt brengen waarmee Nederland voorop kan blijven lopen in innovatie. De hbo-opleiding Commerciële Economie van Hogeschool Leiden bereidt jou hier optimaal op voor.

Ondernemerschap iets voor jou?

Bij de opleiding Commerciële Economie zien we ondernemerschap als een van de belangrijkste competenties voor jouw toekomstige loopbaan en daarom speerpunt in de dagelijkse lespraktijk. Onze opleiding biedt je kennis van praktische informatie over hoe een onderneming te starten (bijvoorbeeld ontwikkelen van een e-commerce campagne of een module onderhandelingsvaardigheden) tot aan noodzakelijke ondernemersvaardigheden, denk aan samenwerking in multidisciplinaire teams. Ook theoretische modellen en ontwikkelingen (bijvoorbeeld startups) komen aan de orde.

Veel van de praktijkgerichte vakken vinden plaats buiten de hogeschool; op plekken waar je andere jonge ondernemers en experts uit verschillende vakgebieden ontmoet.

Ondernemend leren

Het ondernemend leren is volop in ontwikkeling. Hogeschool Leiden biedt je allerlei ‘extra’ mogelijkheden om praktijkervaring op te doen. Denk aan de Start-Up Company en minoren: ondernemen in de echte wereld.

PLNT - Leiden centre for innovation and entrepreneurship

Hogeschool Leiden is partner van PLNT, Leiden centre for innovation and entrepreneurship. PLNT is zowel een organisatie als een locatie. Hier kun je terecht om samen met anderen te werken aan innovatie en ondernemerschap. PLNT biedt programma’s die je helpen je ondernemende vaardigheden te versterken. Vaardigheden waar het bedrijfsleven om vraagt maar ook binnen de overheid steeds vaker naar gezocht wordt.

Bekijk het programma van PLNT