Commerciële Economie stage

Stage bij Imbull: niet voor niets!

Tijdens de opleiding loop je een bedrijfsstage en een afstudeerstage. Robbert Tigchelaar, student Commerciële Economie, ging voor zijn bedrijfsstage aan de slag bij online marketingbureau Imbull in Amsterdam.

"Sinds de start van mijn studie keek ik uit naar het moment waarop je écht mag toepassen wat je al die tijd geleerd hebt. Dat moment brak in september aan, nadat ik terug kwam van mijn minor Business Administration in Istanbul. Van mijn docent Arnold van der Capellen kreeg ik te horen dat Imbull een gaaf bedrijf was om stage te lopen en al snel was mijn keuze gemaakt: 'Imbull it is!'. Na een prettig sollicitatiegesprek was mijn interesse gewekt in dit bedrijf dat gespecialiseerd is in affiliate marketing.

Imbull is in Nederland bekend van de kortingscode websites www.Actiecode.nl en www.Kortingscode.nl, maar sinds kort is er een nieuw project: www.flipit.com. Deze internationale website heeft voor momenteel 14 landen een eigen kortingscode website in haar eigen taal. Dit houdt dus in dat er voor elk land een werknemer is in het kantoor in Amsterdam. Jochem Vroom, eigenaar van Imbull, werd sinds de lancering veel geïnterviewd door internationale landen. Flipit.com gaat het zeker maken, ook omdat Flipit de eerste internationale coupon website is!

Mijn stage is vooral gericht op werkzaamheden in Affiliate Netwerken en het onderhouden van contacten. Ook hierbij maak ik veel internationale contacten. Na enkele weken werkend als affiliate marketeer merkte ik al snel dat bijna elk vak wat ik vroeger gevolgd heb terug komt. Van het vak wervende teksten tot aan het vak Business Marketing, werkelijk alles kom je tegen. Waar ik op het moment van het volgen van het vak dacht: 'waar is dit voor nodig?', denk ik momenteel: 'wat onwijs tof om te zien dat bijna alles wat je geleerd hebt, terug komt in een bedrijfsstage!'. Ik had de vakken voor geen goud willen missen!"