Studentzaken

Inschrijven/toelating Commerciële Economie - studiejaar 2016-2017

Op deze pagina vind je informatie over de aanmeldprocedure voor het studiejaar 2016-2017.

Ben je op zoek naar informatie over het studiejaar 2017-2018? Bekijk de inschrijfinformatie 2017-2018

Aanmelden via studielink.nl

Voor de opleiding Commerciële Economie is het niet meer mogelijk om je in te schrijven voor aankomend studiejaar. Op grond van artikel 36 lid 3 uit de Inschrijfregeling Hogeschool Leiden 2016-2017 is besloten om de inschrijving voor deze opleiding te sluiten. 
De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentzaken. Vragen? Neem dan contact op met de afdeling Studentzaken via studentzaken@hsleiden.nl

Toelatingsvoorwaarden

Met een diploma mbo niveau 4 word je rechtstreeks tot de opleiding toegelaten. Je havo- of vwo-diploma geeft rechtstreeks toegang met het profiel Economie en Maatschappij. Voor de overige profielen gelden aanvullende eisen. De toelatingseisen zijn anders voor studenten die voor 2007 (oude stijl) gestart zijn met hun profiel. De aanvullende eisen voor zowel oude als nieuwe Tweede Fase staan in onderstaand schema.

Aanvullende eisen

 
Natuur en Techniek
Natuur en Gezondheid
Economie en Maatschappij
Cultuur en Maatschappij
Havodiploma
Economie of Management & Organisatie
Economie of Management & Organisatie
Geen
1. Economie of Management & Organisatie
2. Wiskunde A of B
Havodiploma oude stijl
Economie 1
Economie 1
Geen
Geen
Vwo-diploma
Economie of Management & Organisatie
Economie of Management & Organisatie
Geen
Economie of Management & Organisatie
Vwo-diploma oude stijl
Economie 1
Economie 1
Geen
Economie 1

Toelatingsonderzoek 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Stuur voor meer informatie een e-mail naar studentzaken@hsleiden.nl

Je ontvangt van ons per mail informatie over het aanvragen van dit onderzoek, de kosten van het onderzoek, én toelichting op de toetsonderdelen.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld/kosten van de afdeling Studentzaken.