Commerciële Economie studenten in de les.

Iets voor jou?

Ben je ondernemend, flexibel en geïnteresseerd in hoe het er binnen een commerciële omgeving aan toe gaat? Spreekt een dynamische functie je aan? Ben je geïnteresseerd in menselijk gedrag? Dan is de opleiding Commerciële Economie van Hogeschool Leiden iets voor jou. Commercieel economen achterhalen waar mensen en bedrijven behoefte aan hebben. Ze pikken signalen uit de markt op en vertalen deze op planmatige wijze in producten en diensten. Daarvoor doen ze zelf onderzoek of besteden het uit. Cijfers alleen zijn echter niet genoeg, daarom hebben commercieel economen ook gevoel voor wat mensen en bedrijven willen.

Zakelijke relaties opbouwen

Als commercieel econoom word je breed opgeleid voor het commercieel-economisch beroepenveld. Je bent een netwerker en weet goede zakelijke relaties op te bouwen met klanten in binnen- en buitenland én deze relaties te onderhouden. Je hebt gevoel voor trends en ontwikkelingen buiten de organisatie. Daarom is het belangrijk dat je flexibel kunt inspelen op nieuwe situaties.

Dynamiek daagt je uit

Je voelt je op je gemak in een snel en sterk veranderende omgeving, zowel binnen als buiten je eigen organisatie. Die dynamiek past bij je en is voor jou een uitdaging. Samenwerken is in dit vak eerder regel dan uitzondering, óók met mensen uit andere vakgebieden. Voor jou is dit dan ook geen probleem.

Ondernemend en gezond kritisch

Je vindt het leuk om uit te vinden welke benadering het beste werkt om iets bij anderen voor elkaar te krijgen. Het reilen en zeilen van ondernemingen heeft je belangstelling en je volgt het economisch nieuws. Je bent ondernemend, ooit start je misschien je eigen bedrijf, en je durft risico's te nemen zonder roekeloos te zijn. Je kunt goed analytisch denken en bent nieuwsgierig en onderzoekend. Omdat je gezond kritisch bent, neem je niet alles voor 'waar' aan.

Wat ga jij ondernemen tijdens je studie? Bekijk de mogelijkheden bij ondernemend leren van Hogeschool Leiden.