Studentinschrijving

Studiekeuzecheck Chemie

Chemisch analist is een prachtig beroep. Tegelijkertijd vraagt het van jou veel inzet, motivatie en doorzettingsvermogen om alles te leren wat je hiervoor nodig hebt. Om een bewuste keuze te maken doorloop je voor de opleiding Chemie een verplichte Studiekeuzecheck. Je krijgt hierdoor een goed beeld van de opleiding en beroep. Zo ontdekken wij samen of de opleiding bij je past.

Heb je je ook aangemeld voor Bio-informatica, Informatica of Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek? Dan doorloop je voor iedere opleiding afzonderlijk de Studiekeuzecheck.

Procedure Studiekeuzecheck

Na je aanmelding in Studielink ontvang je een uitnodiging (op het mailadres dat je hebt doorgegeven bij Studielink) voor deelname aan de Studiekeuzecheck.

Heb je je voor 17 januari 2023 aangemeld in Studielink voor hbo Chemie? Dan ontvang je in de week van 17 januari een uitnodiging voor deelname aan de Studiekeuzecheck. Meld je je na 17 januari aan? Dan ontvang je binnen 2 weken na aanmelding een uitnodiging voor deelname aan de Studiekeuzecheck.

De Studiekeuzecheck van deze opleiding bestaat uit 2 onderdelen.

  • Het opbouwen van een digitaal portfolio (duur ongeveer 2 uur)

Het portfolio bestaat uit het beantwoorden van een aantal vragen (o.a. over je vooropleiding), het bekijken van een film over de opleiding en het maken van de NOA-test (de vragen in deze test gaan over wie je bent, hoe jij je hebt georiënteerd op je studiekeuze en welke eigenschappen je nodig hebt om iets te leren en te begrijpen).

Bekijk hoe je het digitaal portfolio opbouwt en indient

  • Het voorbereiden en deelnemen aan de matchingsdag (duur ongeveer 4 uur)

Tijdens de matchingsdag maak je kennis met de opleiding en ervaar je hoe het is om deze opleiding bij ons te volgen. Net zoals bij onze lessen, bereid je de matchingsdag thuis voor. Meer informatie hierover krijg je per email toegestuurd, ongeveer twee weken voor de matchingsdag. Op deze dag volg je een digitale les, zoals we deze binnen de opleiding geven. Je kunt alleen deelnemen aan de matchingsdag, nadat je jouw complete portfolio hebt ingediend (uiterlijk 31 mei 2023).

Let op: deelname aan beide onderdelen is voor deze opleiding verplicht. Doe je dit niet of niet op tijd, dan ben je voor studiejaar 2023-2024 niet toelaatbaar voor de opleiding. Alle communicatie over de Studiekeuzecheck ontvang je via het mailadres dat je hebt doorgegeven bij Studielink. Check je e-mail daarom regelmatig. Ontvang je geen e-mail? Controleer dan je spambox en neem wanneer nodig contact met ons op via [email protected] of 071 5188 900.

Belangrijke data

  • 17 januari 2023: vanaf deze datum kun je worden uitgenodigd per e-mail voor deelname aan de Studiekeuzecheck.
  • 1 mei 2023: deadline aanmelden voor opleiding in Studielink 
  • 31 mei 2023: deadline invullen en uploaden portfolio
  • Vrijdag 10 maart, donderdag 20 april, maandag 12 juni, dinsdag 20 juni 2023: SKC-matchingsdag (je krijgt de mogelijkheid om je voorkeur door te geven)

Studieadvies

Nadat je de volledige Studiekeuzecheck hebt afgerond, ontvang je op de matchingsdag en per e-mail van de opleiding een persoonlijk advies (positief, twijfel of negatief) of de opleiding wel bij jou past. Het kan ook zijn dat we je adviseren een andere, beter passende studie te kiezen. Dit advies is niet bindend, het helpt jou te bepalen of de opleiding bij jou past.

Op school vond ik scheikunde altijd al erg interessant. De Studiekeuzecheck heeft me een goede indruk gegeven van wat ik kan verwachten bij de studie. Na afloop was ik nog meer gemotiveerd om de opleiding Chemie te gaan volgen.

Manoj | student Chemie

Voorbereiding Studiekeuzecheck

De keuze voor een opleiding is één van de belangrijkste beslissingen in je leven. Er zijn verschillende hulpmiddelen die je hierbij kunnen helpen. Met behulp van de tips op de pagina Hulp bij je studiekeuze kun jij jezelf optimaal voorbereiden op de Studiekeuzecheck.

Wat gebeurt er met je persoonsgegevens bij de Studiekeuzecheck

In kader van de Studiekeuzecheck vul je verschillende (persoons)gegevens in. Hogeschool Leiden gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met deze gegevens. Daarbij voldoet de hogeschool aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).  Meer hierover lees je bij de veelgestelde vragen.

Inhoud chemie-opleiding Inschrijven en toelating | Veelgestelde vragen