Hogeschool Leiden

Vitaal wonen, werken en studeren in 071

Of je nu woont, werkt, studeert of onderneemt in de Leidse regio: jouw leven speelt zich voor een groot deel af in een omgeving waar van alles gebeurt en waar dagelijks nieuwe ideeën en initiatieven van de grond komen. Kortom een regio in beweging. Hoe kun jij bijdragen aan een vitale regio en belangrijker nog hoe zorg jij dat je zelf zo lang mogelijk vitaal blijft? Het Centrum van Vitaliteit ondersteunt, stimuleert en ontwikkelt activiteiten om je hierbij te helpen.

Ben je bewoner?

Voor jou als bewoner is het belangrijk om prettig en in goede gezondheid in jouw buurt te kunnen wonen. Wat helpt je om vitaal en gezond te blijven? En hoe lukt dat als je het ongemak ervaart van ouder worden? Daarom doet het Centrum voor Vitaliteit onderzoek naar vitaliteit in de wijk. Denk aan thema’s als ouder worden, sport en beweging, voeding, slaap, recreatie en verbinding met de natuur. Zo doen we kennis op die ingezet kan worden bij de ontwikkeling van nieuwe projecten en initiatieven, producten en diensten en het versterken van het bestaande aanbod.

Zelf een idee aandragen

Heb jij ook een idee dat kan zorgen voor meer vitaliteit in de regio 071? Neem contact met ons op. Dankzij ons uitgebreide netwerk is het mogelijk om veelbelovende ideeën te toetsen en uit te rollen met ondernemers, onderzoekers en studenten.

Werk je in de Leidse regio?

Of het nu gaat om gezond eten op het werk, of sporten om stress te voorkomen: vitale werknemers zijn goud waard. Ze zijn gezonder, gelukkiger, vallen minder uit vanwege ziekte en zitten beter in hun vel. Het Centrum voor Vitaliteit kan jou of jouw organisatie bijvoorbeeld ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe initiatieven voor meer vitaliteit op de werkvloer. Of bijeenkomsten faciliteren voor werknemers met bepaalde gezondheidsklachten. Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem contact met ons op.

Vitaal op het werk, ook na je 65e

Nu werknemers vaker langer doorwerken, neemt het belang van vitaliteit toe. In hoeverre kunnen bv. de werkcultuur, de werkomgeving, het werkritme en arbeidstijden het welbevinden stimuleren? Naar deze en andere onderzoeksvragen initieert en/ of stimuleert het Centrum voor Vitaliteit onderzoek. Samen met jou, ondernemers, gemeenten en onderzoeksinstellingen. Want het is in ieders belang dat ook de oudere werknemer vitaal aan het werk blijft.

Studeer je in Leiden?

Het Centrum voor Vitaliteit initieert en stimuleert onderzoek en projecten en initiatieven die de vitaliteit in de Leidse regio kunnen bevorderen. Ben je geïnteresseerd in gezondheid? En wil je weten hoe je gezondheid en vitaliteit kunt bevorderen? Werk dan mee als studentonderzoeker of als deelnemer.

Heb je zelf een innovatief idee om de vitaliteit van bewoners, werknemers, bedrijven, studenten of de regio-071 te stimuleren? Neem contact met ons op. Jouw plan en ons uitgebreide netwerk kunnen elkaar versterken.

Ben je ondernemer?

Speciaal voor regionale ondernemers, organisaties en bedrijven biedt het centrum brede ondersteuning. Je kunt bij ons onder andere terecht voor advies en begeleiding, financiële en juridische informatie en onderzoek.

Bekijk de ondersteuningsmogelijkheden voor ondernemers en organisaties

Wonen in de Leidse regio