Hogeschool Leiden

Vijf vragen aan Wouter Star (Rebelpoint)

Wie volgen er eigenlijk de Startup Track: Vitaliteit en leefstijl als medicijn? Bij ‘Vijf vragen aan’ stelt een deelnemer zich kort voor, deelt meer over zijn of haar product/dienst, en vertelt wat de track zoal heeft gebracht.

Wouter Star en Anique Wijnhoud van Rebelpoint

Happy rebel

Wie?
Wouter Star, 29 jaar. Afgestudeerd als werk- en gezondheidspsycholoog, een happy rebel en werkzaam voor Rebelpoint. Ook wel, werkgelukdeskundige.

Wat?
“Ik werk voor Rebelpoint: een community dat streeft naar organisaties die gericht zijn op bevlogenheid en die er trots op zijn wanneer Happy Rebels de werkvloer domineren! Al snel bleek, naar ons weten zijn we de eerste die een interventie-tool op basis van werkgeluk over langere tijd aanbieden, dat er nog niemand was die zich hiermee bezighield. We hebben als het ware een niche ontdekt.

Rebelbox
Een van onze producten is de zogenaamde RebelBox: een toolbox vol werkgeluk. Een tool vol handvatten en opdrachten om in kaart te brengen wat iemand nodig heeft om gelukkig te werken, als individu en binnen een team. Waar krijg je energie van? Wat is jouw zingeving? Hoe zijn jouw sociale relaties? Wat kan je goed? Welke doelen stel je en hoe vier je ze? Dit zijn vraagstukken die over een periode van 5 weken worden behandeld. Ik heb geholpen met de ontwikkeling van de RebelBox en ondersteun Anique Wijnhoud (eigenaar Rebelpoint) met het ontwikkelen/geven van trainingen en toepassen van de RebelBox in bedrijven. Op deze manier zetten we in op duurzame inzetbaarheid van de mens.

Nevenactiviteiten
Daarnaast ben ik ook nog basketbaltrainer en werk ik in het café van PLNT Leiden.
Ik doe eigenlijk alleen maar dingen die ik leuk vind. Uiteindelijk moet ik wel een keuze maken, en is mijn streven om mijn werkzaamheden voor Rebelpoint te combineren met het docentschap.”

Waarom?
“Ik ben begonnen met de Startup Track om de RebelBox in de regio Leiden verder in de markt te zetten, momenteel zijn we veel bezig in het noorden van het land, maar trekken dit graag breder. We streven immers naar een gelukkiger Nederland. De link met het Centrum voor Vitaliteit was natuurlijk snel gelegd. Na een enthousiaste ontmoeting met een van de oprichters van de track, heb ik mij aangemeld. Ondanks ik mij bezighoud met wat anderen nodig hebben om gelukkig(er) te zijn op werk, leer ik zelf ook graag en ben ik zoekende naar wat mijn focus is de komende periode. De track helpt mij hierbij; door het voeren van coaching-gesprekken bijvoorbeeld."

Wat breng jij (de track)?
“Oeh, dat vind ik een lastige vraag…Ik heb jarenlang meegelopen in de topsport als basketbalcoach en ik weet dat ik goed ben in het begeleiden van individuen/groepen, en de dynamische processen die daarbij horen. Mijn opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik inzicht heb in allerlei onderwerpen met betrekking tot vitaliteit, bijvoorbeeld werk-privé balans, de relevantie van gezond eten, bewegen en werk en stress. Dit maakt mij een goede sparringpartner.”

Wat neem je mee?
“Ik sta nog aan het begin van het ondernemerschap, momenteel leer ik elke dag weer nieuwe dingen. Het aangaan van gesprekken met potentiële partners of klanten, in eerste instantie gewoon elkaars verhaal aanhoren en wie weet zijn er gedeelde belangen. De Startup Track is ideaal voor ondernemers met een bedrijf dat verbonden is met vitaliteit, omdat het diepgang verschaft in de gezondheidswereld, adequate kennis aanreikt en een groot netwerk tot de beschikking stelt. Sowieso een aanrader!”

Meer informatie

Meer weten over Wouter en Rebelpoint?

Facebook: Rebelpoint

Instagram: Rebelpoint


LinkedIn: Wouter Star & Anique Wijnhoud

Website: www.rebelpoint.nl


E-mail: info@rebelpoint.nl