Hogeschool Leiden

Vijf vragen aan Michelle Tans

Wie volgen er eigenlijk de Startup Track. Bij ‘Vijf vragen aan’ stelt een deelnemer zich kort voor, deelt meer over zijn of haar product/dienst, en vertelt wat de track zoal heeft gebracht. Het woord is aan Michelle Tans.

Michelle Tans van Vitans en gezondleiderdorp.nl

Het roer om

Wie?
Michelle Tans, 45 jaar. Afgestudeerd psycholoog, voeding -en gezondheidsdeskundige, lifestyle coach en ook nog een wereldreiziger. 

Wat?
“Na een lang commercieel bestaan in de reisbranche en vele reizen, was het tijd om het roer om te gooien. Momenteel lijkt het weleens alsof iedereen een boek over voeding heeft geschreven, maar mijn belangstelling voor voeding ontstond tijdens het lezen van boeken zoals De Voedselzandloper. Ik ontdekte de link tussen voeding en gezondheid en verbaasde mij over het feit dat ik dit niet eerder had ingezien. Ik wilde het wel breder trekken dan diëtiek alleen, en besloot mijn psychologie-achtergrond te koppelen. Ik startte een pilot met 10 mensen met verschillende achtergronden; daarna ben ik het gewoon gaan doen: mijn eigen praktijk. Met vallen en opstaan, maar voornamelijk met heel veel plezier. In het begin vergt het veel van je creativiteit en is het voornamelijk investeren, en nog! Ik verdiep mij in iemands huidige leven, geef inzicht in wat een gezonde levensstijl inhoudt en begeleid diegene om stapsgewijs de juiste veranderingen door te voeren. Daarbij kijk ik naar voeding, maar ook naar beweging en ontspanning. Ik kom bij de cliënt thuis en vraag haar/hem een dagboek bij te houden en uiteindelijk volgt er een op maat gemaakt traject. Daarnaast verzorg ik ook gezonde leefstijl-workshops/trajecten en individuele coaching bij bedrijven.”

Waarom?
“De Startup Track kwam toevallig op mijn pad; ik weet eerlijk gezegd niet meer precies waardoor. Maar het idee sprak mij meteen aan. Een mooie aanleiding om even stil te staan, de balans op te maken en te kijken waar je naar toe wilt. Ik vind het fijn om te sparren met ‘lotgenoten’ uit de vitaliteitsbranche; er komt immers zoveel op je af. De track brengt mij ook een interessant netwerk en ik haal veel uit de individuele coaching-sessies.”

Wat breng jij (de track)?
“Hopelijk een hoop goede ideeën : ) Zonder gekheid, ik ben enorm geïnspireerd geraakt door een initiatief van een huisarts en een sportarts uit Brabant. GezondDorp heet het. Hun missie: streven naar een samenleving waarin we op een vitale manier oud worden!
Samen met dorpsgenoten, de lokale/regionale micro-economie, scholen, sportverenigingen, overheden en zorgverleners een wereld creëren, waarin we opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging.
Dit wil ik ook gaan doen in Leiderdorp: gezondleiderdorp.nl. Een enorm project, maar ik ga de uitdaging graag aan. Ik breng meer vitaliteit naar de Leidse regio.”  

Wat neem je mee?
“Herinneringen aan een interessante en leuke ontdekkingsreis, nieuwe contacten en veel nieuwe inzichten. Het is goed om soms ‘anders’ te leren denken.”
 

Meer informatie

Meer weten over Michelle, Vitans en Gezond Leiderdorp?

Website: www.vitans.nl en www.gezondleiderdorp.nl
E-mail: info@vitans.nl
LinkedIn: Michelle Tans