Hogeschool Leiden

Vijf vragen aan Ivonne Janka

Wie volgen er eigenlijk de Startup Track. Bij ‘Vijf vragen aan’ stelt een deelnemer zich kort voor, deelt meer over zijn of haar product/dienst, en vertelt wat de track zoal heeft gebracht. Het woord is aan Ivonne Janka.

Ivonne Janka deelnemer Startup Track

Klein geluk

Wie?
Ivonne Janka, 43 jaar. Adviseur Dagelijkse Bankzaken bij Rabobank Leiden-Katwijk. Maar, bovenal een maatschappelijk betrokken buitenmens met een grote droom: een zorgboerderij.

Wat?
“Als adviseur werk ik al jaren met veel plezier. Mede omdat de bank ook steeds meer maatschappelijke projecten ondersteunt, en ik mag meebepalen waar we lokaal ons sponsorgeld aan uitgeven. Na het volgen van het 365 Dagen Succesvol-programma, ben ik tot inzicht gekomen dat ik ‘naar buiten moet’ en op een andere manier met mensen wil werken; meer wil genieten van ‘klein geluk’. Ik houd ontzettend van tuinieren en heb al jaren mijn eigen moestuin. Op de boerderij/kwekerij wil ik graag zinvolle dagbesteding organiseren voor mensen met een zorgindicatie, bijvoorbeeld met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Maar ook iemand met een burn-out is van harte welkom; ik sluit niemand uit. Ik sluit mij hiervoor aan bij Stichting Zorgboeren Zuid-Holland. Zij nemen letterlijk alle zorg uit handen waardoor ik mij volledig kan focussen op de mensen zelf. Ook zorgen zij voor een keurmerk. Ik ben een perfectionistische professional die wil dat alles goed geregeld is, en niets aan het toeval overlaat. Daarnaast wil ik graag een landwinkeltje openen met producten van eigen land, al dan niet bereid. En als ik eenmaal up and running ben, dan mag men ook zelf komen oogsten: voor een bepaald bedrag kweek ik verse producten, die je dan zelf komt oogsten Een heerlijk alternatief voor mensen die zelf geen tijd hebben om te tuinieren of hun kinderen wel graag willen laten zien dat groenten en fruit niet in de supermarkt groeien.”

Waarom?
“Ik kwam de Startup Track via social media tegen. Het voelde meteen als iets wat ik moest doen. Ik had een zetje nodig in de goede richting. Ik heb contact gezocht met een van de organisatoren en na zijn enthousiaste verhaal, ben ik in dit avontuur gestapt.”

Wat breng jij (de track)?
“Ik hoop dat ik voor verbinding heb gezorgd. Zodra ik iets tegenkom dat interessant is voor iemand anders (een van de andere startup-trackers, in dit geval), dan deel ik dit graag. Doordat ik de enige ben die een zorgboerderij gaat beginnen, zorgde ik wellicht voor een andere invalshoek. Een van mijn collega’s bij de bank heeft ook nog een inspiratieavond verzorgd tijdens de track: hoe zit het met financieringskansen voor de vitaliteitsondernemer?” De Rabobank is een van de sponsoren van dit prachtige initiatief. Ondernemers kunnen mij benaderen met vragen over hun bankzaken en wellicht een financiering. Ik breng ze graag in contact met de juiste collega.”

Wat neem je mee?
“Van lezen naar doen! Uiteindelijk moet je als ondernemer gewoon doen. Tijdens mijn coachingsessies werd mij dit meerdere keren op het hart gedrukt: genoeg voorbereid, nu aan de slag. Straks ben jij degene die anderen kan adviseren hoe ze een zorgboerderij beginnen ; ). Daarnaast heb ik een heel leuk en interessant netwerk opgebouwd. En ik ben van deelnemer met een ‘leuk idee’, gegroeid naar een serieuze startende ondernemer. Daar ben ik zeer dankbaar voor!

Meer informatie

Meer weten over Ivonne en haar plannen?

E-mail: ivonnejanka@gmail.com
LinkedIn: Ivonne Janka