Hogeschool Leiden

Projecten en initiatieven

Inwoners, ondernemers, organisaties, professionals uit de zorg of andere sectoren, studenten en docenten: iedereen kan op allerlei manieren bijdragen aan meer vitaliteit in de regio. Met effecten voor anderen of juist voor jezelf. Op zoek naar een vitaliteitsproject om aan mee te doen? Of gewoon benieuwd naar wat er op dit moment georganiseerd wordt om de vitaliteit in de regio 071 te bevorderen? De komende periode gaan er behoorlijk wat projecten en initiatieven van start om de vitaliteit in de regio te bevorderen. Via deze pagina houdt het Centrum van Vitaliteit je zo goed mogelijk op de hoogte via onderstaand overzicht.

Heb je zelf een tip voor regionaal project of initiatief rond het thema vitaliteit of een idee dat de vitaliteit in de regio kan versterken?
Laat het ons weten via baars.e@hsleiden.nl of kom bij ons langs.

Project Healthcoins: verdien en betaal met gezonde munt

Gezond gedrag belonen, en dan mensen verleiden tot méér. Dat is waar het in het project Healthcoins om draait. Met gezond gedrag - zoals bewegen, de juiste producten eten of een goede nachtrust - verdien je als deelnemer een ‘coin’. Die munt kun je besteden aan gezonde producten of diensten in de zogenoemde ‘vitale sector’ in de regio 071. Zo wordt vitaliteit beloond en gezond gedrag gestimuleerd. In dit project van het Centrum voor Vitaliteit werken inwoners, overheden, bedrijven en onderzoekers samen.

Pilot in Leiderdorp

Op dit moment loopt de pilot in de gemeente Leiderdorp. Vanuit het Centrum voor Vitaliteit monitoren we de uitkomsten van dit onderzoek, en bekijken we hoe we in andere 071-gemeenten een soortgelijk initiatief kunnen starten. Het beoogde resultaat? Een gezonde, vitale regio, waar een logische samenhang bestaat tussen gezond werken, leven en wonen.

Interesse in een Healthcoins project in jouw eigen organisatie?
Neem contact met ons op.