Hogeschool Leiden

Healthcoins: verdien en betaal met gezonde munt

Gezond gedrag belonen, en dan mensen verleiden tot méér. Dat is waar het in het project Healthcoins om draait. Met gezond gedrag - zoals bewegen, de juiste producten eten of een goede nachtrust - verdien je als deelnemer een ‘coin’. Die munt kun je besteden aan gezonde producten of diensten in de zogenoemde ‘vitale sector’ in regio 071. Zo wordt vitaliteit beloond en gezond gedrag gestimuleerd. 

Pilot in Leiderdorp
Na een geslaagde pilot bij Gemeente Leiderdorp, gaan nu ook Rabobank Leiden-Katwijk, Hogeschool Leiden, Gemeente Zoeterwoude en mboRijnland aan de slag met Healthcoins.

Healthcoins zoekt ondernemers

Ben jij een organisatie binnen de 071-regio die graag op een laagdrempelige manier wil investeren in preventie van ziekteverzuim bij jouw medewerkers? Doe dan mee!

Er zijn nog enkele licenties beschikbaar. Wanneer je over een licentie beschikt kunnen medewerkers meteen aan de slag met de Healthcoins GO-app.

Healthcoin GO-app

Met de app worden medewerkers gestimuleerd om meer te bewegen en bijvoorbeeld de trap te nemen, in plaats van de lift. Maar ook gezonde voeding en goede nachtrust worden beloond. Met de app worden medewerkers bewuster gemaakt en ontstaat er tevens een competitief element, door het sparen van Healthcoins. De coins zijn gelinkt aan de Healthcoins-webwinkel waarin ze uitgegeven kunnen worden voor bijvoorbeeld kortingen op vitaliteitsproducten- en diensten. 

Interesse gewekt?

Wil jij je graag aanmelden als organisatie, of wil jij graag een product of dienst aanbieden in de app? Neem dan contact op met Erik Baars, projectleider: baars.e@hsleiden.nl of 06 38829477. Ook voor meer informatie, kun je bij hem terecht.