Hogeschool Leiden

Ondersteuning voor ondernemers en organisaties

De economie in de Leidse regio stimuleren, en tegelijkertijd de vitaliteit van de streek en van de mensen die hier wonen, werken en studeren versterken. Dat is wat het Centrum voor Vitaliteit in de regio 071 wil bereiken, samen met bedrijven, kennisinstellingen, gemeenten, burgers, werkenden en studenten.

Waarvoor kun je terecht bij het Centrum voor Vitaliteit?

Speciaal voor regionale ondernemers, organisaties en bedrijven biedt het centrum brede ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan begeleiding, advies en/of onderzoek bij het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten die bijdragen aan een vitale samenleving. Maar je kunt ook bij het centrum terecht voor het doornemen van een businessplan, ondersteuning bij het vinden van de juiste partners of het laten uitvoeren van verkennend marktonderzoek.

Als spin in het web koppelen wij je aan relevante netwerkpartners, die net als jij werken aan meer vitaliteit. Dankzij dit diverse netwerk kun je met meer kennis, inspiratie en competenties nieuwe zakelijke kansen verwezenlijken.

Advies en begeleiding

Heb je behoefte aan advies bij het ontwikkelen van een nieuwe dienst of een nieuw product dat vitaliteit bevordert? Of wil je in contact komen met bedrijven om te sparren over samenwerking? Kom dan bij langs bij het Centrum voor Vitaliteit, te vinden in HUBspot aan de Langegracht 70 in Leiden. Elke week ben je daar op woensdag welkom van 10.00 tot 17.00 uur voor overleg, advies en begeleiding rond het lanceren of optimaliseren van producten of diensten die vitaliteit bevorderen. Loop vrijblijvend binnen voor een intakegesprek, of maak een afspraak met een van onze adviseurs.

Geen tijd om langs te komen? Plan dan een gesprek (telefonisch of via skype) in via baars.e@hsleiden.nl.

Financiële en juridische informatie

Heb je ideeën voor een nieuw product of innovatieve dienst, maar heb je nog geen zicht op de financiering? Twijfel je over het aanvragen van een subsidie? Of heb je vragen over de meest geschikte bedrijfsvorm of over andere juridische zaken? Het Centrum voor Vitaliteit kan je verder helpen. Binnen ons netwerk hebben we diverse juridische en financiële experts beschikbaar. Zij kunnen met je sparren, je adviseren en samen met jou kijken hoe je het beste verder kunt met je bedrijf. Laagdrempelig, vrijblijvend, en gericht op het resultaat: meer vitaliteit ontwikkelen in de regio 071!

Onderzoek

Heb je zelf ideeën over producten of diensten die vitaliteit kunnen verhogen? Of wil je meer inzicht in de kansen hiervan? Bespreek dan de mogelijkheden met het Centrum voor Vitaliteit voor het uitvoeren van onderzoek. Samen met onderzoekers van kennisinstellingen in ons netwerk (bv. Hogeschool Leiden, Universiteit Leiden, Louis Bolk Instituut) kun je je plannen toetsen op haalbaarheid en acceptatie door doelgroepen die jij voor ogen hebt. Bij de uitvoering worden ook zo veel mogelijk studenten en begeleidende docenten betrokken, waardoor een effectieve wisselwerking ontstaat. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.