Hogeschool Leiden

Healthcoin GO-app maakt regio gezonder

25 mei 2018 - De Healthcoin GO-app is donderdag gelanceerd bij HUBspot in Leiden.

De app van het Centrum voor Vitaliteit moet ervoor zorgen dat er meer mensen in regio 071 in beweging komen, een goede nachtrust pakken en gezond(er) gaan eten. Momenteel zijn Rabobank Leiden-Katwijk, Hogeschool Leiden, Gemeente Leiderdorp en Gemeente Zoeterwoude de eerste gebruikers van de app.

Erik Baars, John Verhoef, Jan Lenferink, Ton de Gans, Carola Visser

Healthcoins

Gezond gedrag belonen, en dan mensen verleiden tot méér. Dat is waar het bij Healthcoins om draait. Met de app worden medewerkers gestimuleerd om meer te bewegen en bijvoorbeeld de trap te nemen, in plaats van de lift. Maar ook gezonde voeding en goede nachtrust worden beloond. Met de app worden medewerkers bewuster gemaakt en ontstaat er tevens een competitief element, door het sparen van Healthcoins. Met deze ‘coins’ kan gespaard worden voor gratis producten, of kortingen bij ‘gezonde’ bedrijven en organisaties in de regio. Zo wordt vitaliteit beloond en gezond gedrag gestimuleerd.

Startsein

De app werd donderdag gelanceerd door burgemeester Lenferink; naast hem stonden projectleider Erik Baars en de eerste gebruikers van de app. Het is de bedoeling dat er de komende tijd meer bedrijven en organisaties van de Healthcoin GO-app gebruik gaan maken, en dat er meer lokale bedrijven, organisaties en (startende) vitaliteitsondernemers hun producten via deze gezonde app gaan aanbieden.

Meer weten?

Houd voor meer informatie over Healthcoins en andere projecten, onze projectenpagina in de gaten.