Studenten Sociaal Pedagogische Hulpverlening presenteren

Inhoud en aanmelding Brede Propedeuse Zorg & Welzijn

Op deze pagina vind je informatie voor het studiejaar 2017-2018.

Gecombineerd onderwijs Sociaal Werk en Verpleegkunde

In de zorgsector en het welzijnswerk is veel in beweging. Verpleegkundigen en sociaal werkers werken steeds vaker met elkaar samen en vervullen soms dezelfde taken. Tijdens de Brede Propedeuse Zorg & Welzijn neem je kennis van de belangrijkste onderdelen van beide disciplines. Je leert werken met een verpleegplan en krijgt inzicht in de ontwikkeling en begeleiding van cliënten binnen het brede veld van zorg en welzijn. Je krijgt onderwijs in verpleegkundige vakken, anatomie, fysiologie en pathologie. Je ontwikkelt verschillende gespreksvaardigheden en praktijkonderzoek. Verder krijg je les in groepsdynamica, ontwikkelingspsychologie en recht. Dit krijg je in de vorm van hoorcolleges, werkcolleges, projectonderwijs, trainingen en stages.

Gedurende het jaar word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider bij het doorlopen van je studie. Aan het eind van deze propedeuse maak je de keuze om verder te gaan in het tweede jaar van opleiding Verpleegkunde of Sociaal Werk. De studieloopbaanbegeleider zorgt voor goede begeleiding, zodat je een passende keuze kunt maken.

Twee bachelordiploma's in verkorte tijd

Kies je na de Brede Propedeuse Zorg & Welzijn voor de opleiding Sociaal Werk en haal je hiervoor je bachelordiploma, dan is het mogelijk om daarna in 2 1/2 jaar ook nog de Opleiding tot Verpleegkundige af te ronden. Zo kun je in kortere tijd twee bachelordiploma's behalen!

Aanmelden voor brede propedeuse in september 2017

De opleiding start in september 2017. Voor de Brede Propedeuse Zorg & Welzijn geldt dezelfde inschrijfprocedure als voor de opleiding Verpleegkunde.