Studentzaken

Inschrijven en toelating Brede Propedeuse Jeugd

Op deze pagina vind je informatie over de aanmeldprocedure, toelatingseisen en de kosten voor het studiejaar 2017-2018.

De informatie over het studiejaar 2018-2019 is uiterlijk 1 oktober 2017 te vinden op deze pagina. Vanaf die datum kun je je ook aanmelden via Studielink.

Aanmelden via Studielink

Voor studiejaar 2017-2018 is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor de Brede Propedeuse Jeugd.

Toelatingsvoorwaarden

Je wordt toegelaten tot de Brede Propedeuse Jeugd met een diploma havo, vwo of een mbo-diploma op niveau 4. Je bent met elk vakkenpakket of profiel welkom. Dit geldt zowel voor leerlingen die de vernieuwde Tweede Fase (vanaf 2007) volgen, als voor leerlingen die eindexamen doen volgens het programma van de Tweede Fase van 2006 of eerder.

Toelatingsvoorwaarden 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Stuur voor meer informatie een e-mail naar studentinschrijving@hsleiden.nl

Je ontvangt van ons per mail informatie over het aanvragen van dit onderzoek, de kosten van het onderzoek, én toelichting op de toetsonderdelen.

Intakeprocedure Brede Propedeuse Jeugd

Het is belangrijk dat je een juiste studiekeuze maakt, passend bij jouw interesses én capaciteiten. Daarom geldt er voor de Brede Propedeuse Jeugd een aparte inschrijfprocedure. Deze procedure bestaat uit:

  • Doorloop het stappenplan van de Studiekeuzecheck Kies bewust van de opleiding Sociaal Werk.
  • Verder ontvang je ook een uitnodiging voor een verplichte Start-Up bijeenkomst op 1 of 8 juni 2017. Tijdens deze bijeenkomst wordt gekeken naar persoonlijke kwaliteiten en mogelijkheden. Je krijgt een persoonlijk advies over je geschiktheid voor de Brede Propedeuse Jeugd.

Je bereidt je voor op de Start-Up bijeenkomst van 1 of 8 juni 2017 door:

  • op eigen wijze (bijvoorbeeld d.m.v. tekenen, schrijven, filmen) vast te leggen welke problemen kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen ervaren en hoe drie verschillende hulpverleners deze kinderen kunnen helpen.  Neem je product mee naar de Start-Up bijeenkomst.

Let op: voor studenten die zich na 1 mei 2017 aanmelden is het niet meer mogelijk om deel te nemen aan de Brede Propedeuse Jeugd.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld/kosten van de afdeling Studentinschrijving.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving. Vragen? Neem dan contact op met Studentinschrijving via studentinschrijving@hsleiden.nl

Heb je meer vragen?

Kom naar de Open Dag of neem contact op met: