Studentinschrijving

Inschrijven en toelating Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen, aanmeldprocedure en kosten voor studiejaar 2024-2025.

Ben je op zoek naar de inschrijfinformatie van onze andere opleidingstrajecten? Bekijk dan de pagina’s van de reguliere bacheloropleiding Sociaal Werk.

Aanmelden via Studielink

Voor het opleidingstraject Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs zijn er 60 opleidingsplaatsen beschikbaar voor aankomend studiejaar. 

Wil je in september 2024 starten? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en meld je zo snel mogelijk aan voor Sociaal Werk via Studielink (uiterlijk 15 jun 2024). Hierbij hoef je nog niet door te geven dat je kiest voor het opleidingstraject van Jeugd in Onderwijs.

Belangrijk om te weten: de aanmelding voor Sociaal Werk Jeugd in Onderwijs verloopt in Studielink via de opleiding Sociaal Werk voltijd.  

Voor aanmelding via Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per e-mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

Intakeprocedure

Het is belangrijk dat je een bewuste studiekeuze maakt, passend bij jouw interesses én capaciteiten. Daarom doorloop je na aanmelding een verplichte intakeprocedure. 

Bekijk de informatie over de intakeprocedure.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving

Toelatingseisen

Voor het volgen van het opleidingstraject Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs voltijd ben je toelaatbaar met elk havo- en vwo-diploma of met een mbo-diploma niveau 4. Je bent welkom met elk vakkenpakket of profiel. Dit geldt zowel voor leerlingen die de vernieuwde Tweede Fase (vanaf 2007) volgen, als voor leerlingen die eindexamen doen/deden volgens het programma van de Tweede Fase van 2006 of eerder. 

Toelatingsonderzoek 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Toelatingsonderzoek 21+ van de afdeling Studentinschrijving. 

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving.

Vragen?

Kom naar de (Online) Open Dag of neem contact op met: