Werkveld Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Brede Propedeuse Jeugd

Wil je met kinderen werken en later inzetbaar zijn in het onderwijs óf hulpverlening? Hogeschool Leiden biedt daarvoor de Brede Propedeuse Jeugd aan. Dit oriëntatiejaar is bedoeld voor toekomstige professionals die willen werken in de hulpverlening, jeugdzorg of het onderwijs en die willen investeren in een brede basis. Tijdens de brede propedeuse ontdek je of het onderwijs of de hulpverlening het beste bij jou past.

Iets voor jou?

Tijdens de Brede Propedeuse Jeugd ga je ervaren, kijken, studeren en werken aan (vooral) jouw eigen ontwikkeling. Je beroepsontwikkeling staat in het teken van kinderen, jeugd en jongeren.

Je leert vanuit een brede achtergrond naar de ontwikkeling van kinderen te kijken. Hiervoor krijg je vakken als sociale psychologie, normale ontwikkeling, communicatieve vaardigheden, leiden van een leersituatie. Je krijgt kijk op zorgstructuren, inzicht in begeleiding binnen de werkvelden en je weet wat de beide werkvelden te bieden hebben.

Dit propedeusejaar is een mooie, indrukwekkende maar pittige zoektocht. Je levert nu meer energie om straks bewuster door te groeien. Het gaat om motivatie, inzet en doorzettingsvermogen.