Studentinschrijving

Studiekeuzecheck Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek is een veelzijdig vakgebied. Tegelijkertijd vraagt het van jou veel inzet, motivatie en doorzettingsvermogen om alles te leren wat je hiervoor nodig hebt. Om een bewuste keuze te maken doorloop je voor de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek een verplichte Studiekeuzecheck. Je krijgt hierdoor een goed beeld van de opleiding en beroep. Zo ontdekken wij samen of de opleiding bij je past.

Heb je je ook aangemeld voor de opleiding Chemie, Bio-informatica of Informatica? Dan doorloop voor iedere opleiding afzonderlijk de Studiekeuzecheck.

Procedure Studiekeuzecheck

Na je aanmelding in Studielink ontvang je een uitnodiging (op het mailadres dat je hebt doorgegeven bij Studielink) voor deelname aan de Studiekeuzecheck. De Studiekeuzecheck van de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek bestaat uit verschillende onderdelen afhankelijk van de datum waarop jij jezelf via Studielink hebt aangemeld voor deze opleiding. Heb je pas na 1 mei* een verzoek tot inschrijving ingediend voor de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, dan doorloop je voor de verplichte Studiekeuzecheck een andere procedure.

  • Heb jij uiterlijk 1 mei 2019 een verzoek tot inschrijving voor de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek ingediend via Studielink? Lees meer over de procedure van de Studiekeuzecheck en wat er van jou verwacht wordt.
  • Heb jij jezelf na 1 mei 2019 aangemeld voor de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek? Lees meer over de procedure van de Studiekeuzecheck en wat er van jou verwacht wordt.

* De aanmeldtermijn van de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek liep tot en met 1 mei 2019. Hierop zijn een aantal uitzonderingen. Meer informatie hierover vind je op de website rijksoverheid.nl en in onze inschrijfregeling (paragraaf 3). Vragen? Neem dan contact op met Studentinschrijving via studentinschrijving@hsleiden.nl.

Voorbereiding Studiekeuzecheck

De keuze voor een opleiding is één van de belangrijkste beslissingen in je leven. De studiekeuze-app Prapp! kan je hierbij helpen. De app is gratis te downloaden via de Play Store en de App Store.

Bekijk overige informatie over inschrijven en toelating
Bekijk informatie over inhoud opleiding