Studentinschrijving

Inschrijven en toelating Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen en de aanmeldprocedure voor studiejaar 2024-2025. 

Aanmelden

Wil jij in september 2024 starten met de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en meld je zo snel mogelijk aan via Studielink (uiterlijk 1 mei)

Voor aanmelding via Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per e-mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Studiekeuzecheck

De opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek biedt een studiekeuzecheck aan. Op 10 juni 2024 of 19 juni 2024 kom je van 9.00-12.00 uur naar Hogeschool Leiden en ervaar je hoe het is om les bij ons te krijgen. Ook maak je kennis met je klasgenoten en je studieloopbaanbegeleider.  Mocht je erachter komen dat de studie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek niet bij je past? De studentendecaan is er dan om je te helpen een andere studie te vinden.

Toelatingseisen

Met de volgende diploma's ben je toelaatbaar tot deze Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoekopleiding:

  • een havo- of vwo-diploma met profiel Natuur & Techniek of profiel Natuur & Gezondheid.
  • mbo-diploma op niveau 4.

Verkort traject

Met de volgende diploma's heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een verkort traject (3 jaar):

  • mlo-diploma Biologische of Medisch Laboratoriumtechniek op niveau 4
  • vwo-diploma met profiel Natuur & Techniek of profiel Natuur & Gezondheid

Voor dit traject is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je in aanmerking komen voor het verkorte traject, geef dit dan aan bij je aanmelding in Studielink. Hoe? Bij de vraag 'Start in het eerste jaar' laat je het keuzerondje op 'JA' staan (je meldt je namelijk wel aan als eerstejaarsstudent). Verderop in het formulier kies je bij de vraag ‘voor studenten met een MLO-niveau 4 diploma of een vwo-diploma is het mogelijk om aan een verkort traject deel te nemen, wil jij dit?’ ook voor het antwoord ‘JA’.

Toelatingsonderzoek 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Toelatingsonderzoek 21+ van de afdeling Studentinschrijving.

Individueel studietraject

In speciale gevallen bestaat de mogelijkheid voor een individueel studietraject. Daarbij worden eerder behaalde studiepunten van een verwante hbo- of universitaire opleiding, zoveel mogelijk omgezet in vrijstellingen voor modules uit het studieprogramma van Biologie en medisch laboratoriumonderzoek.

Wil je meer informatie over een individueel studietraject, stuur dan een mail naar de Examencommissie Science & Technology: [email protected].

Middelbaar Laboratorium Onderwijs (MLO)

Voldoe je niet aan de toelatingseisen van het hbo maar wel van het mbo? Dan is het middelbaar laboratorium onderwijs (mlo) misschien iets voor jou. Kijk voor de mogelijkheden op de website van mboRijnland.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving.

Hulp bij je studiekeuze?

De keuze voor een opleiding is een belangrijke beslissing. Er zijn verschillende hulpmiddelen die je hierbij kunnen helpen. Meer informatie vind je op de pagina Hulp bij je studiekeuze.

Studeren met een functiebeperking
Onder een functie-beperking verstaan we alle aandoeningen die chronisch van aard zijn en die tot studievertraging kunnen leiden. Bijvoorbeeld een motorische of zintuiglijke handicap, psychische belemmeringen, spraakstoornis, dyslexie/dyscalculie, autismespectrumstoornis of AD(H)D. Hogeschool Leiden biedt voorzieningen die je ondersteunen bij het volgen van de studie, zoals tentamentijdverlenging.

Bekijk de informatie van de studentendecanen

Studenten zijn druk bezig