Studentzaken

Studiekeuzecheck Bio-informatica

Bio-informatica is een veelzijdig vakgebied. Het vraagt van jou om veel inzet, motivatie en doorzettingsvermogen om alles te leren wat je hiervoor nodig hebt. Om een bewuste keuze  te maken, doorloop je voor de opleiding Bio-informatica een verplichte Studiekeuzecheck. Zo ontdekken wij samen of er een goede match is.

Procedure Studiekeuzecheck

Na je aanmelding in Studielink ontvang je een uitnodiging voor deelname aan de Studiekeuzecheck. Deze procedure bestaat uit 2 onderdelen.

  • Het opbouwen van een digitaal portfolio

Het portfolio bestaat uit het beantwoorden van een aantal startvragen (o.a. over je vooropleiding) en het maken van de NOA-test (de vragen in deze test gaan over wie je bent, hoe jij je hebt georiënteerd op je studiekeuze en welke eigenschappen je nodig hebt om iets te leren en te begrijpen).

  • Het bezoeken van de matchingsdag

Tijdens de matchingsdag maak je kennis met de opleiding Bio-informatica en ervaar je hoe het is om deze opleiding te volgen. Op deze dag volg je een hoorcollege en doe je een experiment in het laboratorium. Je kunt alleen deelnemen aan de matchingsdag, nadat je jouw complete portfolio hebt ingediend.

Let op: deelname aan beide onderdelen is voor deze opleiding verplicht.

De opbouw van jouw portfolio

Het digitale portfolio bouw je op door de volgende stappen te doorlopen: invullen van de startvragen en het maken van de NOA-test. Als je alle stappen hebt doorlopen, dien je het complete portfolio in. In de uitnodigingsmail van de opleiding vind je een instructie hoe je jouw portfolio kunt uploaden.

Let op: het indienen van het portfolio is verplicht (uiterlijk 31 mei 2017). Doe je dit niet of niet op tijd, dan ben je voor studiejaar 2017-2018 niet toelaatbaar voor de opleiding Bio-informatica.

Het maken van de NOA-test
De vragen in de digitale NOA-test gaan over wie je bent, hoe je je hebt georiënteerd op je studiekeuze en welke eigenschappen jij nodig hebt om iets te leren en begrijpen (cognitieve eigenschappen). Deze test wordt gebruikt om te analyseren hoe je je hebt georiënteerd op je opleiding en in hoeverre jouw persoonlijke kwaliteiten aansluiten bij de opleiding. We gebruiken deze gegevens om een inschatting te maken of je goed bij onze opleiding past.

Je hoeft je niet voor te bereiden op de test. Via e-mail ontvang je een aparte uitnodiging van het onderzoeksbureau NOA om de digitale test in te vullen. Je kunt dit doen op een moment dat dit jou uitkomt. Het invullen van de vragenlijst duurt 1,5 uur. In de mail krijg je ook een instructie hoe je de antwoorden na het invullen kunt uploaden.

Belangrijke data

  • 1 mei 2017: deadline aanmelden Studielink
  • 31 mei 2017: deadline indienen van het portfolio (incl. maken en uploaden van de digitale NOA-test)
  • vrijdag 2 juni 2017, donderdag 22 juni 2017 of maandag 10 juli 2017: bezoeken van een matchingsdag (dit kan pas nadat je jouw complete portfolio hebt ingediend)

Studieadvies

Nadat je de volledige Studiekeuzecheck hebt afgerond, ontvang je van de opleiding een persoonlijk advies of de opleiding wel bij jou past. Het kan ook zijn dat we je adviseren een andere, beter passende studie te kiezen. Dit advies is niet bindend, het helpt jou te bepalen of de opleiding bij jou past.

Voorbereiding Studiekeuzecheck

De keuze voor een opleiding is één van de belangrijkste beslissingen in je leven. De studiekeuze-app Prapp! kan je hierbij helpen. De app is gratis te downloaden via de Play Store en de App Store.

Bezoek verder ook de Open Dag en maak persoonlijk kennis met onze studenten en docenten, woon presentaties bij en bekijk de lokalen, laboratoria en andere faciliteiten van dichtbij. Tijdens Open Dagen zijn onze studentendecanen aanwezig. Je kunt bij hen terecht met vragen over je studiekeuze, eventuele twijfels en persoonlijke omstandigheden, zoals studeren met een functiebeperking. Wil je, na het bezoeken van een Open Dag, meer weten over het niveau en de inhoud van de opleiding? Kom dan Proefstuderen.

Naar de informatie over inschrijven en toelating
Naar de informatie over de inhoud opleiding