Studentzaken

Inschrijven/Toelating Bio-informatica

Op deze pagina vind je informatie over de aanmeldprocedure voor het studiejaar 2016-2017.

De informatie over het studiejaar 2017-2018 is uiterlijk 1 november 2016 te vinden op deze pagina.

Aanmelden via Studielink

Wil je in september 2016 starten met de opleiding Bio-informatica? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en meld je zo snel mogelijk (uiterlijk 31 juli 2016) aan via Studielink. Voor aanmelding via Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de  inschrijfpagina van Studentzaken. Vragen? Neem dan contact op met de afdeling Studentzaken via studentzaken@hsleiden.nl

Hulp bij je studiekeuze?

Download de studiekeuze-app Prapp! via de Play Store en ontdek de opleidingen en toekomstmogelijkheden op het gebied van Life Science. Daarnaast raden we je aan om voor deze opleiding deel te nemen aan de Studiekeuzecheck.

Toelatingsvoorwaarden

  • Met een mbo-diploma niveau 4, of een havo- of vwo-diploma met het profiel Natuur en Gezondheid, Natuur en Techniek of Economie en Maatschappij word je rechtstreeks toegelaten tot de opleiding.
  • Bij een havodiploma van de Tweede Fase die in 2006 of eerder is gestart, is de toelatingsvoorwaarde bij het profiel Cultuur en Maatschappij: minimaal één van de vakken wiskunde A1 en A2, wiskunde B1 of natuurkunde 1.
  • Voor havisten die de vernieuwde Tweede Fase volgen (vanaf 2007) geldt dat bij het profiel Cultuur en Maatschappij aanvullend wiskunde A of wiskunde B of natuurkunde nodig is.
  • Bij een vwo-diploma van de Tweede Fase die in 2006 of eerder is gestart, gelden bij het profiel Cultuur en Maatschappij geen aanvullende voorwaarden.
  • Voor vwo'ers met een profiel Cultuur en Maatschappij volgens het programma van de nieuwe Tweede fase (vanaf 2007) is Wiskunde A, Wiskunde B of Natuurkunde een toelatingsvoorwaarde.

Toelatingsvoorwaarden 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Stuur voor meer informatie een e-mail naar studentzaken@hsleiden.nl

Je ontvangt van ons per mail informatie over het aanvragen van dit onderzoek, de kosten van het onderzoek, én toelichting op de toetsonderdelen.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind de pagina Collegegeld/kosten van de afdeling Studentzaken.

Aan boeken ben je het eerste jaar ongeveer 500 euro kwijt, de latere jaren is dat ongeveer de helft. Daarnaast is het gebruik van een eigen laptop met minimaal 4 uur accuduur, een 1.8 GHz processor (i5 of vergelijkbaar) en 4 GB RAM gedurende je hele studie sterk aanbevolen.