Bio- Informatica studenten aan het werk

Hulp bij je studiekeuze - Bio-informatica

Hoe kom je erachter of Bio-informatica studeren echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Bezoek de Open Dag

Maak kennis met studenten en docenten van de opleiding Bio-informatica en stel hen al je vragen. Loop rond op de campus, proef de sfeer en bezoek de ICT-labs. De hele dag kun je workshops en presentaties van de verschillende opleidingen volgen en kun je de informatiemarkten bezoeken.

Lees meer over de Open Dag

Kom Proefstuderen

Wil je meer zien van Bio-informatica in Leiden? Tijdens het Proefstuderen krijg je een indruk van de inhoud en het niveau van de opleiding. Je volgt een speciaal samengesteld programma waarbij je start met een college over DNA/RNA. Hierin ontdek je waar je deze kennis als bio-informaticus voor nodig hebt. Daarna ga je in een workshop Discovering bio-informatics actief aan de slag met een aantal interessante opdrachten. Je krijgt hierbij begeleiding vanuit de opleiding. Je sluit de dag af met een inleiding en korte opdracht waarbij je alvast kennis maakt met  programmeren. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding en Hogeschool Leiden en kun je ontdekken of het bij je past. 

Dit studiejaar is het helaas niet meer mogelijk om te proefstuderen. Hou deze pagina in de gaten voor de eerstvolgende mogelijkheid. 

Loop een dagje mee met een student

Wil je na het bezoeken van een (Online) Open Dag zelf ervaren hoe jouw dag eruit gaat zien als je Bio-informatica gaat studeren bij Hogeschool Leiden? Tijdens het Meelopen ga je op pad met een van onze eerstejaarsstudenten. Zo krijg je een indruk van de sfeer van de opleiding en Hogeschool Leiden.

Meld je aan voor een dagje meelopen bij de opleiding Bio-informatica.

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Ervaringen van studenten

Benieuwd naar de ervaringen van onze studenten?

Wil je meer lezen? Bekijk dan het overzicht van alle opleidingsverhalen.

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

Als bio-informaticus ga je aan het werk in een vakgebied dat nooit stil staat. De ontwikkelingen binnen dit veld volgen elkaar razendsnel op. Bekijk op de pagina van onze Bio-informatica hbo-opleiding welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Wil je zeker weten of de opleiding iets voor jou is? Download de gratis studiekeuze-app Prapp!. Hiermee onderzoek je met behulp van verschillende interactieve games welke Nederlandse opleidingen en toekomstmogelijkheden er zijn op het gebied van Life Science.

Koen | docent Bio-informatica

Bio-informatica ontwikkelt zich razendsnel. Er valt nog zoveel te ontdekken. We kunnen bijvoorbeeld DNA steeds beter lezen. Doordat de technieken continu verbeteren, krijgen we meer data tot onze beschikking. Dat roept ook weer nieuwe onderzoeksvragen op.

Koen | docent Bio-informatica

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare opleidingen op het gebied van Life Sciences en ICT:

  • Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek: lijkt het je interessant om DNA-sporen te onderzoeken om misdaden te helpen oplossen? Misschien is deze opleiding dan een betere match.
  • Hbo Informatica: Wil jij technologische oplossingen ontwikkelen die aansluiten op hoe wij als mensen leven, werken en communiceren? Bekijk dan of deze opleiding jou aanspreekt.
  • Hbo Chemie: Heb jij interesse om scheikunde te studeren en vind je het leuk om stoffen helemaal uit te pluizen? Bekijk of deze opleiding het beste bij jou past.
  • Exactwatjezoekt.nl: via deze site kun je ontdekken welke bèta- en techniekopleidingen er zijn in Nederland.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Laatste check!

Om een bewuste keuze voor het beroep van bio-informaticus te maken, bieden we een aantal onderdelen aan (bezoek een open dag, neem deel aan het Proefstuderen of kom een dag meelopen). Je krijgt hierdoor een goed beeld van de opleiding en beroep. Zo ontdekken wij samen of de opleiding een goede match voor jou is, zodat jij straks gemotiveerd aan je studie kan beginnen.

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Inhoud opleiding Bio-informatica | Inschrijven en toelating