Onderzoek doen

Van onze onderzoekers

19 juli 2019 - Op deze pagina vindt u een korte update over de promotieonderzoeken van de onderzoekers verbonden aan het Lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg.

Onderzoek Kunstzinnige Therapie beeldend bij angst

Foto Annemarie- Antroposofische Gezondheidszorg
Annemarie Abbing heeft gewerkt aan een systematic review naar effecten en werkingsmechanismen van ‘art therapy on anxiety’ (is ingediend bij een wetenschappelijk tijdschrift) en het uitvoeren van een RCT naar de effecten van kunstzinnige therapie bij angst. Een publicatie over documentatiemethoden van case reports wordt in September in het Tijdschrift voor Vaktherapie gepubliceerd.

Patiëntervaringen in de Antroposofische Gezondheidszorg

Foto Evi- Antroposofische Gezondheidszorg
Evi Koster heeft gewerkt aan onderzoek naar verschillen en overeenkomsten in waarden tussen mensen die aanvullend antroposofische of complementaire zorg gebruiken en mensen die deze aanvullende zorg niet gebruiken. Daarnaast heeft zij gewerkt aan een vergelijkend onderzoek naar de klantervaringen in de antroposofische en de reguliere gezondheidszorg.

De diagnostiek en behandeling van jonge kinderen (0-7 jaar) met slaapproblematiek

Nicole Weerts
Nicole Weerts heeft gewerkt aan het schrijven van een onderzoeksprotocol voor een scoping review over diagnostiek en behandeling van slaapstoornissen bij jonge kinderen en de antroposofische bijdrage hieraan.