Leden van het lectoraat AG genomen in mei 2017 tijdens het symposium Vitaliteit Versterken

Bedrijvigheid bij het lectoraat

18 mei 2019 - Donderdag 17 en vrijdag 18 mei stonden voor het lectoraat AG in het teken van een internationale onderzoeksworkshop, het jaarlijks symposium en een feestelijk moment, namelijk het 10-jarig bestaan van het lectoraat.

Internationale onderzoeksworkshop S-HEAL Group

Elk halfjaar ontmoet de internationale S-HEAL ((Saluto-Hygiogenetic-EvALuation) onderzoeksgroep elkaar in Europa. Deze keer werd de workshop in Leiden gehouden. De S-HEAL groep werkt aan het ontwikkelen, valideren en implementeren van vragenlijsten m.b.t. salutogenese en hygiogenese in onderzoek en de klinische praktijk.

Jaarlijks symposium

Het jaarlijkse symposium had als onderwerp "Het versterken van zelfregulatie op fysiologisch, psychosociaal en betekenisgevingniveau in de gezondheidszorg". Onder meer deelden lector GGZ Jaap van der Stel en onderzoekers van Forschungsinstitut Havelhöhe (Berlijn) de laatste inzichten en onderzoeksresultaten. In de workshops stond het gebruik van kennis en methoden in de klinische praktijk centraal.

Dick Keijzer, Evi Koster en Erik Baars tijdens 10-jarig jubileum lectoraat AG

10-jarig jubileum lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg

Ter ere van het 10-jarig jubileum werden de financiers en andere genodigden uitgenodigd om dit heuglijke feit met ons te vieren. Naast toespraken was er een presentatie van een student Spraak, een tentoonstelling van het kunstzinnig werk van studenten Kunstzinnige therapie en een miniconcert van conservatorium studenten. Aan het eind van een prachtige middag kregen alle aanwezigen het Jubileumboekje ( pdf, 1.12 MB ) en werd er nagepraat bij de borrel.