Stromend water

Evi Koster is gepromoveerd

Dr. Evi Koster is op 27 november 2019 gepromoveerd aan de Universiteit van Tilburg. Ze heeft haar proefschrift met goed gevolg verdedigt.

Hoe heb je de dag zelf beleefd?

Hogeschool Leiden

Ik kijk met veel plezier en dankbaarheid terug op deze prachtige dag. Wat me vooral geraakt heeft is de verbinding met het AG veld – patiënten en zorgverleners – die ik op deze dag heel sterk in het moment zelf, tijdens mijn verdediging, ervaren heb. Dat was een groot geschenk. De verbinding met het veld is voor mij belangrijk, het is een van de redenen waarom ik doe wat ik doe. Het gaat er mij om dat niet alleen in de spreekkamer, maar ook in onderzoek, patiënten gezien en gehoord worden. En vervolgens passend bij hun eigen waarden zorg mogen ontvangen en kunnen bijdragen aan hun eigen gezondheid.

En nu het vervolg.

In vervolgonderzoek zal dit thema daarom ook weer aanwezig zijn, bijvoorbeeld in het onderzoek rondom de beeldvormende cliëntenbespreking en het verder uitwerken van patiënt-gerapporteerde kwaliteit van AG. In het vervolg onderzoek hoop ik de verbinding nog vaak te mogen ervaren en mijn bijdrage er aan te kunnen blijven geven.

Proefschrift

Ben je benieuwd naar het proefschrift 'The relevance of holistic healthcare: Patient-reported quality of care in anthroposophic and integrative medicine'?

Dan vind je hier de link.