Erik Baars lector Antroposofische Gezondheidszorg spreekt de zaal toe tijdens een symposium

Overig kort nieuws

Hier vindt u overig kort nieuws van het lectoraat zoals aankondigingen en een actueel overzicht van de publicaties en presentaties.

Vierde seizoen hooikoortsonderzoek afgerond Vierde seizoen hooikoortsonderzoek afgerond

Dit jaar hebben 20 personen, in de regio’s Leiden, Den Haag, Rotterdam en Utrecht, de deelname aan het hooikoortsonderzoek afgerond. De deelnemers mochten 8 weken lang hun reguliere medicatie voor hooikoortsklachten niet gebruiken.

Gedurende 6 weken hebben de deelnemers twee keer per week een injectie toegediend gekregen met Citrus/Cydonia comp.® of een placebo. Daarnaast vulden zij dagelijks een korte vragenlijst in over hun klachten.

Ervaring deelnemers en vervolg

Tijdens de onderzoeksperiode was de pollensterkte een aantal weken erg hoog waardoor deelnemers veel hooikoortsklachten hadden. Voor sommige deelnemers was dit helaas reden om te stoppen met deelname aan het onderzoek.

De studie zal volgend jaar nogmaals herhaald worden.

Heeft u interesse om volgend jaar deel te nemen aan het onderzoek? Stuurt u dan een mail naar onderzoek.ag@hsleiden.nl.

Aankondiging VegMed congres 20-22 april 2018 in Berlijn

VegMed 2018 is een uniek internationaal wetenschappelijk congres in Europa waar plant-based nutrition and medical practice samen worden gebracht heeft inmiddels plaatsgevonden. Voor meer informatie over dit congres VegMed

 

Terugblik WCIM&H congres Berlijn 3-5 mei

Van 3 tot 5 mei was het lectoraat AG aanwezig bij het World Congress for Integrative Medicine & Health dat werd gehouden in Berlijn. Dit congres is zeer goed bezocht met meer dan 800 deelnemers uit 60 landen. Met vier posterpresentaties en twee oral presentaties heeft het lectoraat een goede  en inhoudelijke bijdrage kunnen leveren tijdens het congres. Door het bijwonen van presentaties en deelnemen aan workshops zijn weer veel nieuwe waardevolle contacten en inzichten opgedaan.

Publicaties