Persoon die aan het smeden is

Update zorgprogramma's 2.0

Mede door het beleid van ZonMW zal er meer vraag zijn naar complementaire zorg. Het lectoraat wil het komende jaar werken aan transparante online toegankelijke informatie.

Naar verwachting zal er, mede door het beleid van ZonMW, in de komende jaren bij reguliere zorgprofessionals en patiënten meer interesse in en vraag naar complementaire zorg ontstaan.

Toegankelijke informatie patiënten en zorgprofessionals

Om te kunnen kiezen voor een bepaalde behandeling (patiënten) of te verwijzen naar een therapie (zorgprofessional) is informatie nodig. Het lectoraat wil in samenwerking met het AG veld het komende jaar werken aan een transparante online toegankelijkheid tot relevante informatie voor patiënten en zorgprofessionals over het AG aanbod voor een bepaalde indicatie.

Evidence veiligheid en effectiviteit

Voor patiënten zal dit informatie zijn over met name: de aard van de therapie, de veiligheid, de effectiviteit, de klantervaringen en waar deze behandeling te krijgen is; voor de zorgprofessional zal de evidence over veiligheid en effectiviteit voorop staan naast de toegankelijkheid. Het komende jaar gaan we deze informatiestroom voor twee zorgprogramma’s ontwikkelen.