Lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg

Kort nieuws

Lectoraat en opleiding intensiveren samenwerking, lectoraat draagt bij aan master euritmie en Consortium complementaire zorg van ZonMw

Lectoraat en opleiding KT intensiveren samenwerking

Begin 2016 waren er enkele bijeenkomsten om de samenwerking tussen de opleiding Kunstzinnige Therapie en het lectoraat verder te intensiveren. Wederzijds is er behoefte dit proces voort te zetten, om zo de professionalisering van docenten en studenten wat betreft onderzoeksvaardigheden te vergroten. Ook willen we hiermee bereiken dat we onderzoeksprojecten van studenten KT en het lectoraat (nog) beter op elkaar kunnen afstemmen.

Lectoraat draagt bij aan master Euritmietherapie

In 2016 zal de Master Euritmietherapie voor Nederlandse euritmietherapeuten starten onder auspiciƫn van de Alanus Hogeschool in Alfter, Duitsland. Het lectoraat is gevraagd om de lessen over onderzoek te geven en de wetenschappelijke coaching van de Master onderzoeksprojecten te gaan begeleiden, wat wij met veel plezier zullen gaan doen.

Consortium Complementaire zorg

ZonMW gaat een Consortium Complementaire zorg inrichten, wat moet gaan leiden tot goed onderzoek op dit  gebied in Nederland.

Lees hier meer over op de website van ZonMW.