Publiek tijdens een symposium

Symposium

Het Lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg verzorgde op 18 november met KenVaK een geslaagd en volgeboekt symposium over beeldende therapie.

Met 85 deelnemers, twee lezingen, vier workshops en een gesprek met de zaal was het symposium zeer geslaagd. Met twee duidelijke aanleidingen heeft het lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg, samen met Kenvak dit symposium georganiseerd:

  1. Ook op het terrein van de vaktherapieën is de noodzaak om het werk wetenschappelijk te onderbouwen;
  2. De wens om tot meer uitwisseling te komen rondom kunstzinnige therapie en creatieve therapie.

Aan het eind van de dag konden we concluderen dat er op diverse manieren heel goed en mooi, zowel in de klinische praktijk als in het onderzoek, gewerkt wordt aan observatie, beeldvorming en diagnostiek in de beeldende therapie. Tevens was duidelijk dat er in de opleidingen van en het onderzoek naar kunstzinnige therapie en creatieve therapie genoeg aanknopingspunten liggen om meer met elkaar samen te werken.

Kortom, een geslaagde middag!

Een sfeerimpressie

Foto van symposium op 18112015 Erik Baars (linksboven) Anne Ponstein (linksonder) Ingrid Penzes (rechtsboven) en overzichtsfoto van toehoorders
Overzichtsfoto met Guus van der Bie, Tineke de Graaff en Wil UItgeest. Fotos van deelnemers die KT beeldend doen tijdens een workshop
Tijdens symposium workshop KT beeldend door Celine Schweitzer en deelnemers