Lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg vergadering

Platformbijeenkomst ‘Onderzoek’ weer goed bezocht

Op een goed bezochte Platformbijeenkomst werd op 14 oktober door zorgprofessionals, onderzoekers en andere stakeholders gediscussieerd over het te voeren AG onderzoeksbeleid.

Na enkele korte presentaties over actuele resultaten van projecten en ontwikkelingen in het onderzoek nationaal en internationaal, presenteerde het lectoraat het concept onderzoeksbeleid voor de komende jaren. Een belangrijk nieuw onderdeel hiervan dat veel positieve weerklank vond, is dat het lectoraat het AG (antroposofische gezondheidszorg) veld gaat helpen met het schrijven en publiceren van case reports over AG behandelingen.

Daarnaast is onder meer gesproken over het op de hoogte blijven van relevante actuele ontwikkelingen in de gezondheidszorg en wetenschap. Maar ook het ontwikkelen van onderzoekbeleid over externe kwaliteitseisen (bv. het in kaart brengen van klantervaringen met de CQI’s (Consumer Quality Index)). Op deze manier werkt het lectoraat in co-creatie met het AG werkveld aan het ontwikkelen onderzoeksbeleid dat bijdraagt aan het oplossen van de AG praktijkproblemen.

 

Platformbijeenkomst 2016

Op 6 april 2016 organiseren we de volgende platformbijeenkomst. Noteert u 't vast in uw agenda?

Aanmelden kan nu al via onze website.