Spreekkamer Antroposofische Gezondheidszorg

CQI-AG Huisartsen

Qualizorg startte samen met huisartsen een project voor het uitzetten van de CQI huisartsen met daarboven een antroposofische module met specifieke vragen over antroposofische zorg.

Door specifieke vragen over de kwaliteit van antroposofische zorg aan de bestaande CQI (Consumer Quality Index) vragenlijst toe te voegen is het mogelijk om de reguliere en antroposofische zorg met elkaar te vergelijken. De uitvoering van het project is in handen van het lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg (Hogeschool Leiden), de Nederlandse Vereniging Antroposofische Artsen (NVAA) en Qualizorg. Qualizorg neemt hierin de technische realisatie voor haar rekening.

Opbouw vragenlijst

De vragenlijst heeft tot doel de kwaliteit van de zorg van huisartsen uit de eerstelijns antroposofische gezondheidszorg te meten zoals die door patiënten ervaren wordt. Zo kan de zorg beter afgestemd worden op de wensen van patiënten en kan de kwaliteit van de antroposofische zorg beter verantwoord worden naar onder andere zorgverzekeraars, overheid en politiek. De vragenlijst bestaat uit de reguliere CQI vragenlijst huisartsenzorg en is aangevuld met vragen over de antroposofische aspecten van de behandeling.

Meldt u zich ook aan?

Zowel de NVAA als het lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg (Hogeschool Leiden) vragen u zich, als antroposofische huisarts, te melden bij Qualizorg en deel te nemen met de CQI Huisartsen en de antroposofische module, zodat er door beide partijen gedegen onderzoek gedaan kan worden. De uitkomsten kunt u gebruiken voor uw NHG accreditatie en de kosten zijn een stuk lager.