Bijeenkomst Antroposofische Gezondheidszorg

Terugblik symposium Geneesmiddelenonderzoek

Wat brengt de toekomst volgens antroposofisch farmaceutische industrieën en Europese onderzoekers op het gebied van antroposofische geneesmiddelen?

30 medewerkers van antroposofisch farmaceutische industrieën en onderzoekers bespraken de stand van zaken en de toekomst van het geneesmiddelenonderzoek tijdens het symposium op 19 en 20 juni jl. aan de Universiteit Freiburg.

Hoogtepunten op het gebied van antroposofische geneesmiddelen

Enkele hoogtepunten waren de placebo-gecontroleerde, gerandomiseerde studies naar:

  • Oleogel-S10 (een medicament op basis van berkenschors extract) dat inmiddels op basis van multicentrische Europese onderzoeken vrijwel geregistreerd is voor de indicatie van wondgenezing van de huid en
  • de effecten van misteltherapie bij pancreascarcinoom waarbij levensduur verlenging en sterke verbetering van de kwaliteit van leven zijn vastgesteld. 

Geneesmiddelen onderzoek bij het lectoraat

Het lectoraat voert ook verschillende geneesmiddelen onderzoeken uit.

CiSAR Studie

Het lectoraat doet onderzoek naar de werking en veiligheid van Citrus/Cydonia comp.® injectie oplossing bij patiënten met seizoensgebonden allergische rhinitis (hooikoorts) door graspollen. Dit is een gerandomiseerd, dubbelblind, placebo-gecontroleerd vergelijkend klinisch onderzoek met drie parallel armen.

Efficacy and safety of the addition of Vaniline to an existing medical device in vaginal Candiasis infection

Een gerandomiseerde klinische trial naar de werkzaamheid en veiligheid van Vaniline toegevoegd aan een bestaande medical device voor de behandeling van vrouwen met een recidiverende vaginale schimmelinfectie.

Meer onderzoeken

Kijk op de website voor het overzicht van alle onderzoeken van het lectoraat.

 

Dit artikel is afkomstig uit de  nieuwsbrief van het lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg, juli 2015.