Samenwerken

Symposium Casuïstische methoden voor onderzoek en klinische praktijk

‘Personalized medicine’ is hot en een zeer herkenbare eigenschap van de antroposofische gezondheidszorg. Maar hoe doe je Personalized Medicine en hoe evalueer je de effecten van personalized interventies? Kom naar ons symposium.

‘Personalized Medicine’ is steeds vaker een van de belangrijkste onderwerpen in gezondheidszorgcongressen. Het doel van ‘Personalized Medicine’ is om de behandeling op maat te maken voor de individuele patiënt. Oftewel de behandeling aan te passen aan diens individuele kenmerken, behoeften en voorkeuren gedurende alle fasen van zorg. Een prima ontwikkeling dus, die nauw aansluit bij de eigen aard, kennis en ervaring van de antroposofische gezondheidszorg (AG).

Maar hoe doe je dat op maat maken en hoe evalueer je de effecten van individuele therapietrajecten? Deze thematiek staat centraal in het jaarlijkse symposium (20 mei 2016) van het lectoraat dat de titel Casuïstische methoden voor onderzoek en de klinische praktijk. Noteert u vast de datum in uw agenda? Houd de website en onze nieuwsbrieven in de gaten, want later volgt meer informatie over sprekers en het programma.

Dit artikel is afkomstig uit de nieuwsbrief van het lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg, juli 2015.