Afbeelding van een praktijk test: Documentatiemethode Kunstzinnige Therapie Muziek

Praktijktest documentatiemethode Kunstzinnige Therapie

De documentatiemethode voor het verzamelen van kunstzinnige therapie cases is in gebruik!

Op 10 februari vond een Kick-Off Meeting plaats voor kunstzinnig therapeuten. Ongeveer 30 therapeuten kregen de documentatiemethode overgedragen. Zij zullen tot aan de zomer van dit jaar de therapeutische trajecten van 1-3 cliënten uniform en gestructureerd bijhouden. De eerste cases zijn inmiddels al binnen.

Vervolgstappen

Met de ervaringen van de therapeuten kunnen we de documentatiemethode optimaliseren, d.w.z.: efficiënter maken, beter aanpassen op de verschillende werkomgevingen, enz. 

Vervolgens nodigen we meer therapeuten uit om op deze manier enkele therapeutische trajecten bij te houden. Resultaat is een groter aantal cases, die in case reports of case series beschreven kunnen worden.

Casusbeschrijvingen als wetenschappelijke onderbouwing

Case reports kunnen gepubliceerd worden in wetenschappelijke tijdschriften. Zodoende dragen casusbeschrijvingen bij aan de uitwisseling van kennis en ervaring tussen therapeuten en tussen werkveld en onderwijs. Daarnaast leveren ze ook een belangrijke bijdrage aan de wetenschappelijke onderbouwing van kunstzinnige therapie.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit onderzoek? Neem dan contact op met onze onderzoeker Annemarie Abbing.

 

Dit artikel is afkomstig uit de nieuwsbrief  ( html, 63 KB )van het lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg, mei 2015.