Minisymposium 'Effecten van muziek(therapie)' van het lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg. Twee mannen maken muziek en tussen hen in staat een gong.

Minisymposium ‘Effecten van muziek(therapie)’ 12 juni 2015

Benieuwd wat voor effect muziek(therapie) heeft op bv. de pijn die optreedt bij de wondverzorging van brandwonden bij kinderen? Marianne van der Heijden vertelt hierover tijdens het minisymposium op 12 juni in het kader van haar promotieonderzoek.

Op 12 juni organiseert het lectoraat een minisymposium over de effecten van muziek(therapie). Centraal staat de presentatie van Marianne van der Heijden. Aan de Erasmus Universiteit doet zij promotieonderzoek naar de effecten van muziek(therapie) bij onder andere brandwonden bij kinderen (pijn bij vervanging zwachtels) in Zuid Afrika.

Daarnaast presenteren Odulf Damen (kunstzinnige therapie bij gehechtheidsproblemen) en twee studenten (opleiding Kunstzinnige Therapie) hun onderzoeken. Afsluitend is er gelegenheid tot gesprek met de zaal. En uiteraard zal een muzikaal intermezzo op deze middag niet ontbreken.

Programma

14.30-15.00 ontvangst met koffie/thee

15.00-17.00 programma met o.m.

  • Inleiding
  • Muzikaal intermezzo met Odulf Damen
  • Presentatie Marianne van der Heijden
  • Presentatie Odulf Damen
  • Presentatie studentenproject
  • Gesprek met de zaal

Komt u ook?

Iedereen binnen en buiten de hogeschool is van harte welkom.

Locatie: Hogeschool Leiden, Zernikedreef 11 (G1.023) 

Aanmelden kan tot 5 juni via onze website.
De toegang is gratis.

 

Dit artikel is afkomstig uit de nieuwsbrief ( html, 63 KB ) van het lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg, mei 2015.