Onderzoek Antroposofische Gezondheidszorg

Overig kort nieuws

Nieuws vanuit het lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg: Samenwerking met Weleda en lectoraat Biodiversiteit, Club van 100 en deelnemers hooikoortsonderzoek gezocht.

Samenwerking met Weleda en lectoraat Biodiversiteit

Het lectoraat werkt dit jaar samen met Weleda om in het kader van de toenemende resistentieproblematiek, onderzoek te doen naar antroposofische alternatieven voor antibiotica en antischimmelmiddelen. Naast het literatuuronderzoek, werken we met het  lectoraat Biodiversiteit (Hogeschool Leiden) aan het in vitro testen van de effecten en veiligheid van antroposofische natuurlijke middelen.

Club van 100

Het opleiden van promovendi is een van de speerpunten van het lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg. De kosten hiervoor zijn echter hoog. Om in staat te zijn dit hoogstaande wetenschappelijk onderzoek te verrichten waar u en toekomstige generaties baat bij kunnen hebben, is veel geld nodig. Daarom doen we een beroep op u, zeker nu!
Het lectoraat heeft hiervoor een eigen fonds op naam opgericht de 'Club van 100'. Dit fonds wordt beheerd door de Iona Stichting. Door lid te worden van de 'Club van 100' ondersteunt u financieel de hoge kwaliteit van het onderzoek van promovendi op het gebied van de antroposofische gezondheidszorg, dat zich uit in goede begeleiding en opleiding van promovendi in een goed georganiseerde en boeiende werkomgeving. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met  Esther Kok of  Erik Baars.

Deelnemers hooikoortsonderzoek gezocht

Heeft u hooikoorts voor graspollen? En woont u in de regio Leiden? Dan zijn wij op zoek naar u! We testen een natuurlijk geneesmiddel tegen hooikoorts en zoeken mensen die hieraan mee willen werken.
Heeft u interesse? Neem dan contact op met het lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg via:  onderzoek.ag@hsleiden.nl of 071-5188769. Aanmelden kan nog tot 1 april. De eerste intakegesprekken vinden plaats op 9 april.
Lees meer over het onderzoek.

Dit artikel is afkomstig uit de   nieuwsbrief van het lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg, maart 2015.