Onderzoek Antroposofische Gezondheidszorg

Interview Erik Baars in wetenschapsbijlage Leidsch Dagblad

Een journalist met hooikoorts die geïnteresseerd was in nieuwe behandelingen voor hooikoorts doet mee aan een op dit moment lopend groot wetenschappelijk onderzoek naar een antroposofisch geneesmiddel voor hooikoorts.

Op basis van zijn eigen (positieve) bevindingen wil Robbert Minkhorst meer weten over de antroposofische geneeskunde en het onderzoek van het lectoraat AG. Een interview met Erik Baars, lector Antroposofische Gezondheidszorg, in de vorm van een soort patiënt-arts gesprek is het resultaat.

Lees het artikel op de website van het Leidsch Dagblad.

Hooikoortsonderzoek lectoraat

Het lectoraat doet onderzoek naar de werking en veiligheid van Citrus/Cydonia comp.® injectie oplossing bij patiënten met seizoensgebonden allergische rhinitis (hooikoorts) door graspollen. Dit is een gerandomiseerd, dubbelblind, placebo-gecontroleerd vergelijkend klinisch onderzoek met drie parallel armen. Dit jaar werken er 25 deelnemers mee aan het hooikoortsonderzoek.

Meer onderzoeken

Het lectoraat voert meerdere geneesmiddelenonderzoeken uit. Kijk op de  website voor het overzicht van alle onderzoeken van het lectoraat.