Onderzoek Antroposofische Gezondheidszorg

Hooikoortsonderzoek 2016

Heb je hooikoortsklachten? En ben je tussen de 18 en 60 jaar? En woon je in de regio Leiden, Utrecht, Den Haag of Rotterdam? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Aanmelden is niet meer mogelijk. Er zijn inmiddels voldoende deelnemers voor het Hooikoortsonderzoek 2016.

In mei starten wij voor het derde achtereenvolgende jaar een onderzoek naar een natuurlijk geneesmiddel tegen hooikoorts. Hiervoor zijn wij dringend op zoek naar 75 deelnemers met hooikoorts.

Wie zoeken wij?

  • Je bent tussen de 18 - 60 jaar oud
  • Je bent woonachtig in de regio Leiden, Utrecht, Den Haag of Rotterdam
  • Je hebt minimaal 2 jaar last van hooikoorts
  • Je gebruikt geneesmiddelen tegen hooikoortsklachten
  • Je bent vanaf begin mei 8 - 11 weken beschikbaar

Wil je graag van je hooikoortsklachten af? Neem dan contact met ons op of meld je aan voor ons onderzoek.

Wat gaan we onderzoeken?

Hooikoorts is een veelvoorkomende aandoening waar patiënten vaak antihistaminica voor gebruiken. Uit ervaring (en uit klinisch- en laboratoriumonderzoek) blijkt dat natuurlijke geneesmiddelen de hooikoortsklachten kunnen verminderen. Er zijn bovendien aanwijzingen dat deze middelen het immuunsysteem positief en (blijvend) kunnen veranderen. Hierdoor bestaat de kans dat de hooikoortsklachten verminderen of zelfs geheel verdwijnen. Om de effectiviteit van deze middelen vast te stellen is wetenschappelijk onderzoek nodig.

Wat houdt deelname in?

  • 2x per week een subcutane injectie met het geneesmiddel of een placebo gedurende 6 - 8 weken (afhankelijk van de pollensterkte). Deze injecties worden door een verpleegkundige toegediend tijdens een inloopspreekuur bij de hogeschool, bij jou thuis of op je werk.
  • Het dagelijks bijhouden van de ernst van de hooikoortsklachten via een online vragenlijst vanaf begin mei.
  • Uitgebreide informatie en een intakegesprek voorafgaand aan het onderzoek.

Wat levert deelname je op?

Minder of zelfs helemaal geen last meer hebben van hooikoortsklachten, is de grootste winst die kan worden behaald met deelname aan het onderzoek. Daarnaast verloten we dit jaar een diner bon onder alle deelnemers én aanbrengers.

Aanmelden is niet meer mogelijk

Er hebben zich voldoende deelnemers voor het onderzoek aangemeld. Wilt u wel op de hoogte blijven van het onderzoek en de resultaten, stuur dan uw emailadres naar onderzoek.ag@hsleiden.nl.