Hogeschool Leiden

Programma

Op 7 oktober vindt het symposium Wie is er bang voor rood, geel en blauw?' georganiseerd door Hogeschool Leiden plaats. Hieronder leest u meer over het programma.

Programma

Tijd Onderdeel
08.45 - 09.30 uur Inloop en ontvangst
09.30 - 10.00 uur

Brain Wave: Unwinding Colors een performance door Paul van Dijk

10.00 - 10.45 uur

Voordracht door dr. Wil Uitgeest over haar proefschrift "Wie is er bang voor rood, geel en blauw?" (over fenomenologie en kleuronderzoek).

10.45 - 11.30 uur

Interview 'De mens, alles behalve kleurloos' door Maarten Baanders met Jan de Boon.

11.30 - 12.00 uur Muziek van het Charivari trio.

Bij het Charivari trio vormt volksmuziek uit Oost Europa en Zuid Amerika de basis voor subtiel samenspel van drie elkaar voortdurend uitdagende musici. Passie en melancholie gaan hand in hand met virtuositeit en gevoel voor humor. Het trio geeft sinds 1986 concerten en workshops in binnen- en buitenland, speelt met een keur aan musici, koren, orkesten en in theaterproducties. Het trio is te horen op verschillende cd's  en organiseert het Charivari Wereldmuziek Festival. Op verzoek van Wil Uitgeest improviseren zij op rood, geel en blauw.

Anneke Frankenberg  - viool en zang
Bart Lelivelt - accordeon en zang
Gerard Schoren - zang en contrabas
www.charivari.nl

12.00 - 13.00 uur Lunch en aanmelden workshops
13.00 - 15.00 uur

Workshops waarin het gaat om kleur en kleurervaring. De workshops worden verzorgd door (in willekeurige volgorde): Frederiek Nelissen, Manja Wodowoz-de Boon, Liesbeth Borg Gertrud Mau, Marjo van der Himst, Aafke Boerhorst en Jessica Westerkamp.  Informatie over de inhoud van de workshops vind u hier

15.00 - 15.30 uur Drankje, met een luchtige terugkoppeling uit de werkgroepen

* Wanneer de workshops niet meer beschikbaar zijn of wanneer u kiest om niet deel te nemen dan kunt u kijken naar de film Waste Land. Voor eerstejaars studenten spraak/drama en beeldend worden separate workshops aangeboden.

Terug naar het symposium