Bezig met een schoolopdracht

Studiekeuze in coronatijd: Online Open Dag bij Hogeschool Leiden

7 oktober 2020 - Op zaterdag 10 oktober organiseert Hogeschool Leiden de eerste Online Open Dag van dit studiekeuzejaar. Aankomend studenten kunnen kiezen uit meer dan 70 online voorlichtingssessies van docenten en studenten, zodat zij meer te weten komen over onze circa 30 opleidingen.

We verwachten aankomende zaterdag ruim 2000 deelnemers die een of meerdere sessies gaan volgen. Met de Online Open Dag biedt Hogeschool Leiden aankomende studenten de kans om zich ook in coronatijd goed te oriënteren op de studiemogelijkheden.

Voor aankomend studenten is sfeer heel belangrijk. Helaas kunnen zij nu niet live een kijkje komen nemen op onze campus. Daarom organiseert Hogeschool Leiden een speciale Online Open Dag met allerlei webinars, voorlichtingsvideo’s en live chatsessies. Onze docenten en studenten vertellen daar over de opbouw van het lesprogramma, de beroepsmogelijkheden en de toelatingseisen. Zo willen we studiekiezers iets meegeven van onze persoonlijke aanpak in de opleidingen, en een indruk geven van onze campus en ons studieaanbod.

Hoewel de studiekiezers niet fysiek de sfeer kunnen proeven, heeft een Online Open Dag trouwens ook voordelen. Tijdens eerdere edities vóór de zomer viel bijvoorbeeld op dat aankomend studiekiezers online minder schroom hebben: docenten en studenten merken dat zij sneller en makkelijker vragen stellen dan bij de fysieke open dagen.

Hoe het werkt

Studiekiezers kunnen zich via onze website (www.hsleiden.nl) inschrijven voor de Online Open Dag. Zij ontvangen dan per mail alle informatie die nodig is om deel te kunnen nemen. Via Microsoft Teams nemen zij zaterdag plaats in een digitale klas, waar zij de webinars, video’s en PowerPoint-presentaties over de opleidingen kunnen volgen. Tijdens en na de sessies is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Succes

Het is de derde keer dat Hogeschool Leiden een Online Open Dag organiseert; vanwege de coronacrisis vonden in het vorige studiejaar ook al twee digitale edities plaats. De open dag in april was een groot succes: daar kwamen maar liefst 1700 potentiële nieuwe studenten af. Op dit moment hebben al zo’n 2000 studiekiezers zich aangemeld voor de editie van aanstaande zaterdag.

Meer informatie

Meer weten over studeren aan Hogeschool Leiden? Deelnemen aan de Online Open Dag of Online Informatieavond? Bekijk de teasers via YouTube, ga naar de website van de hogeschool en meld je aan voor één van de twee onderdelen. Je ontvangt dan van tevoren alle ins en outs.

Weet je al bijna zeker welke studie je gaat doen of heb je juist nog hulp nodig? Loop dan nog eens de ‘Hulp bij je studiekeuze’-pagina door.