Opleiding Communicatie

Studenten Hogeschool Leiden halen € 8373,- euro op voor oneMen

Geld gaat naar projecten in Sierra Leone en Congo

Tachtig studenten van de opleiding Communicatie van Hogeschool Leiden hebben €8373,- ingezameld voor het goede doel oneMen. Vijftien studentgroepen hebben voor hun studie Communicatie in oktober diverse events georganiseerd om het geld bij elkaar te krijgen. Het geld dat door de studenten is opgehaald wordt door oneMenpioniers gebruikt voor projecten in Sierra Leone en Congo. 

De studenten hebben de events zelf bedacht en uitgevoerd. Zo is er onder andere een benefietveiling, een kookworkshop en een high wine georganiseerd. In Zoetermeer is een glowrun georganiseerd ten behoeve van het project van oneMen pionier Patrick, die op het platteland van Sierra Leone voorlichting geeft over Ebola. Daarnaast was er in Hoofddorp een kledingruilbeurs waarbij oneMen pionier Chantal centraal stond die zich inzet voor slachtoffers van seksueel geweld in Congo.

Sierra Leone en Congo

oneMen is blij met de hoge opbrengst. Het geld komt ten goede aan oneMen pioniers Chantal en Patrick. Patrick zet zich in voor de bevolking van Sierra Leone. Hij bezoekt afgelegen gebieden op het platteland om mensen voor te lichten over ziektes zoals Ebola. Deze gebieden zijn lastig te bereiken, daarom vraagt hij aan oneMen drie motoren. Meer informatie over dit project is te vinden op  http://www.onemen.org/onze-pioniers/onemen/onze-pioniers/patrick 

oneMen pionier Chantal zet zich in voor vrouwen in Congo. Verkrachting en mishandeling gebeurt in Congo bijna dagelijks. Chantal is ervan overtuigt dat als vrouwen hun krachten bundelen ze elkaar kunnen helpen. Daarom zorgt zij dat deze vrouwen bij ziekenhuizen komen voor medische zorg maar ook dat deze vrouwen hun verhaal kwijt kunnen tijdens bijeenkomsten. Meer informatie over dit project is te vinden op: http://www.onemen.org/onze-pioniers/pionier-chantal 

Over oneMen 

oneMen ondersteunt pioniers met transport- en communicatie. Pioniers zijn actief op het gebied van onder andere mensenrechten, onderwijs, gezondheidszorg, kinderrechten en vrouwenrechten. oneMen helpt kleinschalig en concreet: met vervoer en communicatie. Zoals een terreinwagen, ezels, motoren,  een radiomast of computer. Het stelt pioniers in staat de mensen daadwerkelijk te bereiken en bij te dragen aan de verbetering van de leefomstandigheden van velen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

 

 

Studenten communicatie halen mooi bedrag op voor oneMen
Studenten communicatie halen mooi bedrag op voor oneMen