Hogeschool Leiden

Studenten Commerciële Economie halen ruim €33.000,- op

Eerstejaarsstudenten Commerciële Economie hebben dit jaar een bedrag van €33.086,- opgehaald voor diverse goede doelen. Het geld wordt verdeeld over de Dirk Kuyt Foundation, Stichting Franniez, Prinses Beatrix Spierfond, Hulphond Nederland en de Ricardo van Rhijn Foundation. Geld ophalen voor goede doelen is onderdeel van de salescompetitie die de eerstejaars van de opleiding Commerciële Economie van Hogeschool Leiden dit jaar voor de vijfde keer uitvoeren. In 2015 haalden de studenten nog een bedrag van €28.776,- op. 

Er zat een grote diversiteit in de activiteiten die door de diverse groepjes zijn georganiseerd. Van het verkopen tot linnentasjes, restaurantavonden en het verkopen van fruitmanden op kantoren; alles om maar zoveel mogelijk geld op te halen voor de diverse goede doelen. 

Loterij en fietsen voor Franniez

Eén van de groepen heeft €2860,- opgehaald door een loterij te organiseren voor Stichting Franniez. Deze stichting biedt steun aan ernstig chronisch zieke kinderen. Een andere groep studenten heeft 24 uur gefietst voor dezelfde stichting en haalden daarmee €1097,- op. 

Het opgehaalde geld is als volgt verdeeld over de diverse goede doelen:

  • Prinses Beatrix Spierfonds: €6772,-
  • Ricardo van Rhijn Foundation: €6952,-
  • Stichting Franniez: €8148,-
  • Dirk Kuijt Foundation: €5677,-
  • Hulphond Nederland: €5537,-

Vijfde keer

Voor het vijfde jaar op rij organiseerde de opleiding Commerciële Economie van Hogeschool Leiden dit succesvolle eerstejaars salesproject in samenwerking met de goede doelen Dirk Kuyt Foundation, Stichting Franniez, Prinses Beatrix Spierfond, Hulphond Nederland en de Ricardo van Rhijn Foundation.