Hogeschool Leiden

Recordpoging Kinetic Sculpture door 96 studenten Informatica

Op 20 maart doen 96 studenten Informatica van Hogeschool Leiden een recordpoging. Met hun Kinetic Sculpture: “ShrubBERRY” proberen zij in het Guiness Book of Records terecht te komen. Het kunstwerk bestaat uit 96 individuele mini computers, Raspberry Pi’s, die door de studenten zijn geprogrammeerd om ieder een eigen bal aan te sturen. Het resultaat: een kunstwerk waarin 96 dansende ballen een kinetische beweging laten zien. 
De ShrubBERRY komt voort uit de zogenaamde ‘’Challenge Week’’ van de opleiding Informatica,  een onderwijsvorm waarin studenten ‘’geblinddoekt het diepe in worden gegooid’’. Deze Challenge Week laat de studenten kennismaken met de specialisatie Mediatechnologie. Maar tevens werd ook het nauw samenwerken, doorzettingsvermogen en de stressbestendigheid getest. Een individuele inspanning, die in samenwerking leidt tot het Kinetic Sculpture.
De challengers hadden 1 week de tijd om hun Raspberry Pi zo te programmeren dat de verkregen componenten konden worden aangestuurd. Deze componenten moesten op hun beurt worden gemonteerd op een door de school geprint 3D frame. Om vervolgens als de student zijn opdracht had behaald in het grote frame te mogen voor de recordpoging. 

Hogeschool Leiden