Hogeschool Leiden

Negenhonderd studenten op bezoek bij het Rijksmuseum van Oudheden

Hbo-studenten zijn gebaat bij ondersteuning in hun studieloopbaan. Een van de pijlers is het bewust leren maken van keuzes en het kritisch leren kijken naar de eigen opvattingen en ideeën. Dat gaan 900 studenten van de faculteit Management & Bedrijf van Hogeschool Leiden leren bij het programma ‘Wat is dát?’, ontwikkeld door History@work.

Onderzoekend leren

Van maandag 23 april tot en met donderdag 26 april gaan 900 studenten op onderzoek uit in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Zij maken daarbij kennis met archeologie en geschiedenis zoals die te vinden is in het museum. Er wordt gewerkt met voorwerpen en verhalen uit het museum, waarbij identiteit en werk centraal staan. Wat hield het vroeger in om bij een bepaald beroep te hebben? Wat leer ik daarvan als ik dat vergelijk met het heden? 

Studenten kijken naar de eigen kritische vaardigheden, spelen een spel, krijgen een rondleiding en tot slot wordt de toekomst voorspeld. In de dagen erna wordt er op Hogeschool Leiden zelf verder gegaan met de opbrengst van dit evenement: wat heb ik ervan geleerd, wat ga ik anders doen als student, hoe kan ik mijn studie op een bewuste manier vervolgen?

Unieke samenwerking 

Het programma 'Wat is dát?' is een unieke samenwerking tussen het Rijksmuseum van Oudheden, Hogeschool Leiden en History@work. History@work is een bedrijf dat zich richt op het geven van trainingen in museum, voor organisaties en hoger onderwijs.