Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Gouden gemeentespeld voor vertrekkend collegelid Hogeschool Leiden Agnita Mur

Tijdens haar afscheid als collegelid van Hogeschool Leiden dinsdag 1 oktober is Agnita Mur door burgemeester Lenferink verrast met een gouden gemeentespeld. De gemeentespeld is bedoeld als waardering voor bijzondere verrichtingen voor de stad Leiden. Mur zette zich in voor een sterke verbinding tussen het onderwijs en het werkveld en had onder andere nevenfuncties bij Economie071, PLNT en JES Rijnland. 

Mur was 12 jaar lang collegelid van Hogeschool Leiden. Gedurende die periode groeide het aantal studenten van 6.500 naar 11.500 studenten. Ondanks die groei is het persoonlijke karakter van Hogeschool Leiden nog steeds een onderscheidend kenmerk. Dat is mede aan Mur te danken.

“Betrokkenheid is altijd onderdeel geweest van onze strategie. Voor onze studenten geldt dat zij als jonge mensen het hbo ingaan en een enorme ontwikkeling doorgaan. Dat willen wij goed begeleiden.” 

Agnita Mur

Mur verlaat het onderwijs niet. Zij start per 1 november als bestuursvoorzitter van het Atlas College in Hoorn. Een onderwijsorganisatie met scholen voor vmbo-, mavo-, havo en vwo. “Ik ben verheugd dat ik opnieuw mag bijdragen aan zoiets fundamenteels als het onderwijs.”

Links: Agnita Mur. Rechts: burgermeester Lenferink

In de media