Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

De ‘Jogg Tocht’ wint JOGG Challenge 2018!

De stad waar je woont gebruiken om lekker met je klas meer te gaan bewegen. Met dit idee hebben leerlingen van groep 8 van de Leidse basisschool De Viersprong afgelopen vrijdag 19 oktober de Jogg Challenge Finale 2018 gewonnen.

“Een speurtocht door Leiden, waarbij je bij elk checkpoint een beweegopdracht moet doen,” aldus de bedenkers van de ‘Jogg Tocht’. De jury beloonde de bedenkers voor de originaliteit én uitvoerbaarheid van hun idee. Een speels idee dat je uitnodigt te bewegen en gezonder te gaan leven.

Leerlingen van groep 8 van de Leidse basisschool De Viersprong, winnaars van JOGG Challenge 2018.
Leerlingen van groep 8 van de Leidse basisschool De Viersprong, winnaars van JOGG Challenge 2018.

JOGG Leiden

In de vijfde JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Challenge Finale streden groepen 8 uit de omgeving Leiden, Katwijk en Rijnsburg om het beste idee om leeftijdsgenoten gezonder te laten leven. De finale is het sluitstuk van een project waarbij basisschoolkinderen met hun idee in drie masterclasses toewerken naar de finale. Ze werden hierin vakkundig bijgestaan door studenten van de Pabo Sportklas van Hogeschool Leiden.

De wedstrijd is georganiseerd door de Pabo Sportklas (Hogeschool Leiden) samen met JOGG Leiden, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, het Welzijnskwartier en natuurlijk de scholen.

JOGG is een landelijk initiatief, gesteund door diverse overheden, universiteiten, landelijke producenten en leveranciers van voedingsmiddelen. Het uitgangspunt is het voorkomen en verminderen van overgewicht en het bevorderen van een gezonde leefstijl.