Hogeschool Leiden behaalt Zilveren Sustainabul tijdens Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs

Over

Thema

Hogeschool Leiden behaalt Zilveren Sustainabul tijdens Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs

Voor de derde keer op rij behaalde Hogeschool Leiden in 2016 een Zilveren Bul in de ranking die aangeeft hoe duurzaamheid is geïntegreerd in onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering van de deelnemende hogescholen en universiteiten.

In een veld van 20 deelnemende instellingen behaalde Hogeschool Leiden een 8e plek overall, als 3e hbo-instelling. 

Goede score op onderwijs en onderzoek

De vragenlijst, opgesteld en beoordeeld door de ‘ Studenten voor Morgen’, bevat vragen over de aandacht voor duurzaamheid in het curriculum, de minoren, het onderzoek, de bedrijfsvoering (energie, afval, inkoop, catering), sociale duurzaamheid en de samenwerking met lokale en regionale partijen. Voor de ‘integrale benadering’ van duurzaamheid behaalt de hogeschool dit jaar, evenals vorig jaar, de maximale score. Daarnaast scoort onze hogeschool goed op onderwijs en onderzoek.

Puntentelling zilveren sustainable 2016

Energie en papiergebruik

De bedrijfsvoering blijft daar iets bij achter: vanwege het relatief koele jaar en het intensiever gebruik van het gebouw in de avonduren is er in 2015 meer energie verbruikt dan in de jaren ervoor. De mogelijkheden tot besparing van energie maar ook papiergebruik zijn kleiner dan voorheen, als gevolg van eerdere succesvolle maatregelen op dit terrein. 

Kijk voor meer informatie over de duurzaamheid van Hogeschool Leiden en het milieujaarverslag 2015 op de website