Hogeschool Leiden

Over

Thema

Winnares prijsvraag vaart mee met de Plastic Jager

29 september 2015 - Trudy Pijnacker, docent bij de opleiding Verpleegkunde, is winnares van de prijsvraag: 'Hoe kunnen we het plastic afval op Hogeschool Leiden verminderen?'.

Zij mocht zaterdag 26 september een dag meevaren met de Plastic Jager, het schip waarmee de Leidse kunstenaar Merijn Tinga op zoek is gegaan naar 'plastic soep' in de zeeën om ons heen.  

Inzendingen

Trudy werd door de jury unaniem aangewezen als winnares. De prijsvraag was uitgezet onder alle studenten en medewerkers van Hogeschool Leiden, als een vervolg op de Pop Up Green Office (PUGO) duurzaamheidscampagne. De jury toetste alle inzendingen op haalbaarheid, effectiviteit, duurzaamheid en op samenwerking.

Trudy kwam met een uitgewerkt concept om het gebruik van plastic drinkflesjes terug te dringen en het drinken van kraanwater te stimuleren. Sterk punt was dat ze aanbeveelt om studenten van diverse disciplines te betrekken bij een verdere uitwerking van het plan. Samen met Trudy zal nu worden gekeken naar de mogelijkheid om haar voorstel te implementeren.

Andere inzendingen lagen onder meer op het gebied van aanscherpen van inkoopvoorwaarden en vermindering van plastic in de kantine. Ook voor deze ideeën wordt bekeken of ze kunnen worden uitgevoerd. 

Vervolg Plastic Jager

Merijn is inmiddels terug van zijn tocht over zee. Binnenkort worden zijn water- en plastic-monsters geanalyseerd door studenten van de opleiding Chemie. Daarnaast is hij op 29 oktober aanwezig op Hogeschool Leiden voor een meet-and-greet tijdens het  Symposium Duurzaam Samenwerken

Lees meer over Merijn Tinga