Hogeschool Leiden

Over

Thema

Studenten VJL nemen afscheid met diploma en kookboek

27 juni 2019 - Vandaag nam een trotse groep vluchtelingstudenten afscheid in stijl. Zij vierden met familie en vrienden het einde van hun Voorbereidend Jaar Leiden (VJL) en ontvingen hun certificaten.

Het was een geweldig feest met alles erop en eraan: een lach, een traan, prachtige zang én heerlijke Syrische hapjes van Silk Road Cuisines Leiden. Als klap op de vuurpijl presenteerden de geslaagden hun kookboek ‘Mooi Meegenomen’. Namens het college van bestuur nam Agnita Mur het eerste exemplaar in ontvangst.

Hogeschool Leiden

Mooi meegenomen

Zes studenten van de projectgroep Taal en Economie, een module binnen het VJL, hebben dit smakelijke boek in slechts zes maanden gemaakt: 25 favoriete familierecepten uit zes landen, interviews, achtergrondinformatie en prachtige foto's. Via dit kookboek waan je je in de werelden van het Voorbereidend Jaar Leiden!

Het kookboek is te koop voor slechts € 10 in onze HL Bookshop

Hogeschool Leiden

Voorbereidend Jaar Leiden

Het Voorbereidend Jaar Leiden (VJL) biedt studenten tussen de 18 en 28 jaar met een vluchtelingenachtergrond de mogelijkheid zich in één cursusjaar te ontwikkelen naar het gewenste startniveau in het hoger onderwijs. Heb je een vooropleiding afgerond op niveau havo 4 of vwo 5? Het VJL van Hogeschool Leiden en Universiteit van Leiden zorgt ervoor dat jij kan instromen bij een bacheloropleiding. Meer informatie vind je op de pagina over het Voorbereidend Jaar Leiden.

Hogeschool Leiden

Foto’s: Eelkje Colmjon