Hogeschool Leiden

Over

Thema

Eerste vluchtelingstudenten sluiten Voorbereidend Jaar Leiden succesvol af

Veertien vluchtelingstudenten kregen donderdag 13 juli van Hogeschool Leiden en van de Universiteit Leiden hun certificaat ‘Voorbereidend jaar Leiden’ (VJL).

“Bij deze uitreiking zouden veel meer mensen moeten zijn, namelijk de familieleden die door oorlogsgeweld hier niet kunnen zijn, wat waren die trots geweest.” Met deze woorden heet ‘coördinator van het ‘Voorbereidend Jaar Leiden’, Hildegard Aerden de vluchteling-studenten welkom die hun certificaat kregen.

Veertien vluchtelingstudenten kregen donderdag 13 juli van Hogeschool Leiden en van de Universiteit Leiden hun certificaat ‘Voorbereidend jaar Leiden’ (VJL). Dit VJL biedt studenten tussen de 18 en 30 jaar met een vluchtelingenachtergrond de mogelijkheid zich te ontwikkelen naar het gewenste startniveau in het hoger onderwijs. Dit initiatief van Hogeschool Leiden, Universiteit Leiden en het UAF zorgt ervoor dat zij kunnen instromen bij een bacheloropleiding.

Lees meer over de uitreiking op Scienceguide en de website van de Universiteit​. Wil je meer weten over het Voorbereidend Jaar Leiden​?