tomaat

Over

Thema

Kenniscentrum Vitaliteit en Eigen Regie van start

8 juli 2019 - Op 8 juli ging het kenniscentrum Vitaliteit en Eigen Regie (VEER) van Hogeschool Leiden officieel van start tijdens een bijeenkomst op de hogeschool.

Het kenniscentrum gaat onderzoek doen naar de vitaliteit, de eigen regie en het welzijn van studenten en medewerkers van Hogeschool Leiden. Verschillende korte pitches en een prikkelend gesprek met het publiek aan de hand van stellingen markeerden de start van kenniscentrum Vitaliteit en Eigen Regie (VEER). Lector Erik Baars leidde de bijeenkomst en gaf afwisselend het woord aan lectoren die verschillende thema’s toelichtten: Jaap van der Stel (leren), John Verhoef (fysiek vitaal) en Chris Wallner (leergemeenschappen). Ook werd het vitaliteitsproject van het Honours geïntroduceerd en vertelden collega’s van de afdeling HRM over de ontwikkelingen op het gebied van vitaliteit van medewerkers.

Heb je de bijeenkomst gemist en wil je de presentaties terugkijken?
Bekijk video-overzicht startbijeenkomst VEER

Vitaliteit van studenten

Het kenniscentrum VEER is één van de nieuwe kenniscentra van Hogeschool Leiden waarin lectoraten van de faculteit Gezondheidszorg de krachten bundelen en samenwerken met andere lectoraten en partijen, zoals de afdeling HRM. De komende periode gaat VEER eerst aan de slag met het thema ‘vitaliteit van studenten’. Hoe staat het eigenlijk met de vitaliteit en eigen regie van studenten binnen Hogeschool Leiden? Door welke factoren wordt dat beïnvloed? En wat doet dat met de leerprestaties en gezondheid van de studenten? En hoe kunnen we die verbeteren?

“Hoe kunnen we bijvoorbeeld ervoor zorgen dat studenten de vrijheid krijgen om meer eigen regie te pakken?”

lector Erik Baars

Co-creatie als werkwijze

VEER voert praktijkgericht onderzoek uit in nauwe samenwerking met de betrokkenen zelf. Onder andere door middel van 'vraagarticulatie' werken onderzoekers, studenten en werknemers samen om de juiste onderzoeksvragen vast te stellen. Op regelmatige basis zullen onderzoeks- en kennisuitwisselingsactiviteiten worden georganiseerd, zoals themabijeenkomsten en debatten voor studenten en medewerkers van de hogeschool.

Doe je mee?

Meer lezen over het kenniscentrum? Bezoek de nieuwe website van VEER. Hier kun je ook je ook je gegevens achterlaten en dan houden wij je op de hoogte van ontwikkelingen en activiteiten.